Gemeente Purmerend

Besluiten gemeenteraad van 16 december 2010

17 december 2010

Gemeente stopt met uitdelen strooizout

Met 19 stemmen voor en 14 stemmen tegen is op initiatief van het CDA besloten om vanaf 2011 geen gratis strooizout meer te verstrekken. Het verstrekken van strooizout is geen kerntaak van de gemeente. Volgens de algemene plaatselijke verordening (APV 2003, art. 16) van de gemeente zijn mensen zelf verantwoordelijk voor het verwijderen van sneeuw en ijs op hun eigen stoep en straat. De besparing die dit besluit oplevert, gaat structureel naar de algemene reserve van de gemeente.

Incidentele meevaller terug naar burgers

De raad heeft met ruime meerderheid besloten om de incidentele meevaller van 1,6 miljoen die is ontstaan door lagere uitgaven voor de afvalinzameling en riolering, terug te geven aan de inwoners. Dit was de inzet van een gezamenlijk amendement van de Stadspartij, Trots, GroenLinks, de VVD, het AOV, Leefbaar Purmerend, de PvdA en de SP. Het betekent dat de tarieven voor 2011 opnieuw zijn bepaald: de afvalinzameling EUR 336,12 (in plaats van EUR 366,12), de gemeentelijke watertaken gebruikers EUR 48,36 (in plaats van EUR 54,60) en de gemeentelijke watertaken eigenaren EUR 84,00 (in plaats van EUR 94,80).

Kosten Tramplein toegevoegd aan grondexploitatie Weidevenne

De raad is met ruime meerderheid akkoord gegaan met de herziening van de exploitatiebegroting voor Weidevenne in 2010. Om de nog te bouwen Melkwegbrug te kunnen realiseren, is het noodzakelijk om het Tramplein opnieuw in te richten. In de begroting is de Kanaalsprong, het gebied rond het Tramplein, om deze reden toegevoegd aan de grondexploitatie van Weidevenne. Het college heeft toegezegd de begroting van Weidevenne inclusief de financiële onderbouwing van de Melkwegbrug en het Tramplein nog aan te leveren bij de raad.

Wijkontwikkelingsplan Overwhere

De raad heeft unaniem ingestemd met het wijkontwikkelingsplan voor de wijk Overwhere. Hierin staan de toekomstvisie voor de wijk beschreven en de acties voor het verbeteren van de woon- en leefomgeving van de wijk. Een onderdeel van het besluit is het informeren van de betrokken adviesraden, de bewoners en de ondernemers van Overwhere.

Lees de volledige besluitenlijst van de gemeenteraadsvergadering. Op de website is de vergadering ook terug te zien in zijn geheel, per spreker en/of agendapunt.