KNHS

Misstap aan longe kost Hunter Douglas Sunrise wereldbekerseizoen 17 december 2010
Imke Schellekens-Sunrise

HOOGE MIERDE (KNHS) - "Je hoort wel eens zeggen: 'Een ongeluk zit in een klein hoekje', maar dat is dus ook echt zo", aldus dressuuramazone Imke Schellekens-Bartels (Hooge Mierde). Vlak voor het vertrek naar Frankfurt, waar de amazone dit weekend zou deelnemen aan de wereldbekerkwalificatie, verstapte Hunter Douglas Sunrise zich tijdens het longeren.

"Het is echt vreselijk balen en we zijn er wel even zoet mee. De komende zes weken moet ik stappen met Sunrise, en dan weer verder kijken". Schellekens vertelt wat er gebeurde: "Ik longeer Sun elke avond eventjes. Vooral nu de paarden door de slechte weersomstandigheden niet meer de wei in kunnen, is het lekker om ze op die manier even de benen te laten strekken. Op het moment dat ik ging longeren waren er nog twee mensen aan het rijden in de rijbaan. Ik zei nog 'jongens, even opletten, ik ga Sun even de benen laten strekken'. Maar ik had het nog niet gezegd of één van de paarden schrok, sprong flink opzij en rende tegen Sunrise aan. Het ging heel snel en Sunrise schrok zich dood. Ze zette het op een bokken en kwam ongelukkigerwijs verkeerd terecht. Ik zag meteen dat ze onregelmatig liep. We zijn direct met haar naar de kliniek geweest. Daar bleek het best serieus te zijn en op advies van onze dierenarts gaan we de komende zes weken dus alleen maar stappen met Sunrise. Volgende week gaan we nog wel terug naar de kliniek. Het been is nu namelijk gezwollen en dan is het lastig om precies te zeggen wat er aan de hand is. Voor degene die op het paard zat dat tegen Sun opbotste was het natuurlijk ook verschrikkelijk. Laat ik heel duidelijk zijn: zij kan er echt helemaal niets aan doen. Het was gewoon domme pech en inderdaad, een ongeluk zit in een klein hoekje".

Door de blessure zal Schellekens naast Frankfurt ook de concoursen in Mechelen en Amsterdam aan zich voorbij moeten laten gaan. Het wereldbekerseizoen is daarmee voor de amazone uit helaas voorbij.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Foto Imke Schellekens met Sunrise door: www.melissen.net