Gemeente Capelle a/d IJssel

|                                                                              |
Persbericht datum:
17 december 2010
|                                                                              |
Nieuwe oplossing fietstunnel Fascinatio

De gemeente Capelle aan den IJssel, de gemeente Rotterdam en de stadsregio Rotterdam zijn samen tot een nieuwe oplossing gekomen voor de afgesloten fietstunnel in de Capelse wijk Fascinatio. Fietsers kunnen gebruik maken van een speciale bus die over de ParkShuttlebaan rijdt waarin ze met hun fiets vervoerd worden. Hierdoor hoeven zij niet meer om te fietsen. De bus rijdt sinds woensdag 15 december. Het vervoer is gratis.

Vanaf begin januari 2011 wordt de situatie anders: wegens heiwerkzaamheden direct naast de ParkShuttlebaan kan de ParkShuttle dan niet rijden. Er wordt vervangend vervoer ingezet voor de ParkShuttle ingezet, en op de ParkShuttlebaan wordt een tunnel van containers aangelegd waardoor voetgangers en fietsers veilig naar de andere kant kunnen gaan. Dit duurt naar verwachting twee maanden. Na de werkzaamheden rijdt de ParkShuttle weer. De gemeenten Capelle en Rotterdam en de stadsregio onderzoeken nog hoe de situatie voor fietsers in de fase maart tot september 2011 wordt opgelost. Naar verwachting is de situatie van de fiets- en voetgangerstunnel dan hersteld.

De fietstunnel tussen de Rotterdamse deelgemeente Kralingen-Crooswijk en de Capelse wijk Fascinatio is maandag 6 december afgesloten in verband met de bouw van een parkeergarage voor P+R Kralingse Zoom. Bewoners van Fascinatio en bedrijven van Rivium, Brainpark III en Fascinatio ondervonden hiervan veel hinder. In gezamenlijk overleg hebben de gemeenten Rotterdam en Capelle aan den IJssel en de stadsregio Rotterdam besloten de situatie op te willen lossen.

Aanvankelijk werd besloten de ParkShuttle niet meer te laten rijden en de ParkShuttlebaan te laten gebruiken door fietsers en voetgangers. Uit overleg met de stadsregio Rotterdam is echter gebleken dat de ParkShuttle zo lang mogelijk moet blijven rijden, omdat deze ca. 2.400 reizigers per dag vervoert.

Noot voor de redactie,