Ingezonden persbericht


--- PERSBERICHT ---

Rotterdam, 9 november 2010

Numoonfest: Drie dagen lang crossover muziek, dans, kunst en film in culturele hotspot Coolhaven In het creatieve en bruisende Coolhaven vindt op 17, 18 en 19 december de vijfde editie van het crossover festival Numoonfest plaats, dé plek waar gevestigde namen het podium delen met nieuw talent. Dat levert drie dagen lang verrassende en onverwachte samenwerkingen op in een intieme setting. Muziek staat centraal op het festival en ook dans, beeldende kunst en film krijgen ruim baan. Het WMDC, hét Rotterdamse podium voor nieuw talent en spannende crossovers, is het kloppend hart tijdens Numoonfest met expositieruimte Dek22 en creatieve hotspot De Machinist als belangrijkste levensaders.

I can honestly say that Numoon was one of the most special musical experiences I've had. More like a family gathering than a music festival - AAnthony Joseph

Op vrijdag 17 december zijn er optredens van o.a. Perquisite, meester in het mixen van hip hop, jazz, soul en elektronica; het 12-koppige Woima Collective met hun ethiojazz: een mix van jazz, funk en afrobeat met invloeden uit o.a. Ethiopië en Marokko; Blue Note jazztalent Ruben Hein; en de Deense producer, vocaliste en multi-instrumentaliste Alice Rose. Op zaterdag 18 december zijn er optredens van onder meer cellomaster Ernst Reijseger samen met de Senegalese zanger Omar Ka; The Band Hotel met hun unieke meltingpot van Balkan, Cubaanse son, latin en jazz; de Engelse dichter Anthony Joseph samen met de Amerikaanse trombonist/zanger Joe Bowie (Defunkt); en Crappy Dog met hun een broeierige mix van obscure country en swampblues. Op zondag 19 december krijgen de vaste series van het WMDC een podium en zijn er edities van Casa de la Musica, Matinee du Monde, Club del Tango en Full Moon. Het volledige programma is te vinden via www.wmdc.nl.

In Dek22 vindt op vrijdag de opening plaats van de expo Wonderland: Retrospective in Dutch graffiti: design, art or trash?!. Op zaterdag is er een editie van de urban danscompetitie Express Yourself en de legendarische MC battle Lord of the Mic.

De Rotterdamse première van de indrukwekkende b-boy documentaire Turn It Loose van Alastair Siddons is op zaterdag te zien in De Machinist. Ook geeft muziekondernemer Jonathan Rudnick daar de lezing The World Of Music, gevolgd door een music meeting.

Op donderdag 16 december is er een prequel van Numoonfest in de Amsterdamse Sugar Factory i.s.m. De Melkweg. Daar treden o.a. Crappy Dog en Stöma op.

Crappy Dog (NL), Stöma (NL), host: Omar Ka (Senegal), dj Gea Russell (UK/BEL). Eerste editie van NUMOON
Numoonfest drijft op liefde - AD / Een avontuuurlijke, eclectische mix - NRC Next Een festival met een missie - NL10 / Numoonfest barst van het talent - VPRO 3voor12 Drie dagen avonturieren - Music From NL / Numoonfest pioniert er weer op los - New Frontiers

NUMOONFEST: 3 DAYS OF GOOD SHIT
17, 18 en 19 december | Aanvang op vrijdag en zaterdag: 20.30 / zondag: 14.00 Entree op vrijdag en zaterdag: ¤15 / zzondag: ¤10 / passepartout voor drie dagen: ¤25

WMDC | De Machinist | Dek22
www.wmdc.nl / www.myspace.com/numoonfest