Ingezonden persbericht


Persbericht
Maarsbergen, Kaatsheuvel, 13 december 2010
Villa Pardoes viert
10-jarig bestaan met Eredivisie Live

Een week lang regeert Koning Voetbal in Villa Pardoes. Want van 17 tot 24 december is het Eredivisie Live week in Villa Pardoes. Ter ere van de lustrumviering van Villa Pardoes staat de Villa in Kaatsheuvel een week lang volledig in het teken van voetbal.

Villa Pardoes biedt kinderen met een ernstige, mogelijk levensbedreigende ziekte in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar een gratis vakantieweek aan, samen met hun familie. In oktober 2010 bestond Villa Pardoes 10 jaar en gedurende deze periode genoten ruim 3.000 gezinnen dankzij de meer dan 100 vrijwilligers van een welverdiende vakantie in de Villa. Om het lustrum te vieren zijn reeds diverse activiteiten georganiseerd. Om de festiviteiten extra feestelijk af te sluiten organiseert Villa Pardoes deze week in samenwerking met Eredivisie Live een bijzondere week vol met voetbal.

Peter Persoon, Algemeen Directeur van Villa Pardoes: "Wij beschouwen deze Eredivisie Live week waarin er natuurlijk veel aandacht is voor voetbal, als een mooie afsluiting van ons 10 jarig bestaan in 2010. Voor Villa Pardoes is het altijd zeer bijzonder dat gezonde mensen sportieve prestaties leveren in het belang van zieke kinderen. Dat dit deze keer eredivisie voetbal is, maakt dat van grote klasse."

Arno de Jong: "We vinden het geweldig om deze kinderen en hun familie de gelegenheid te bieden de zorgen even van zich af te zetten, voor zover dat mogelijk is natuurlijk. Maar de kracht van voetbal reikt ver, dat wordt maar weer eens bewezen. We zijn vooral ook de Eredivisie clubs dankbaar die ons direct wilden helpen om deze kids die het zo verdienen een onvergetelijke week te bezorgen."

Gedurende de Eredivisie Live week worden er diverse voetbalactiviteiten georganiseerd voor de kinderen en hun familie. De acht verschillende huisjes zijn volledig ingericht naar de clubvoorkeur van het kind en vrijdagavond is verslaggever Koert Westerman ter plaatse voor een live verbinding met de Eredivisie Live studio in Amsterdam. Tevens brengen de gezinnen een bijzonder bezoek aan de wedstrijd NAC - Breda tegen Vitesse, waarbij het vervoer naar het stadion geheel in stijl plaatsvindt. Later in de week volgt nog een speciaal VIP bezoek aan Willem II en spelen de kids een Eredivisie Live voetbalquiz met prominenten uit de voetbalwereld.

N.B. -

Ingezonden persbericht