Fun opent 33ste vestiging in Genk

16/12/2010 12:12

FUN BELGIUM NV

Vrijetijdsketen Fun opent op vrijdag 17 december een nieuwe winkel in Genk. Deze 33ste Belgische vestiging creëert meteen tien nieuwe arbeidsplaatsen en vormt een logische uitbreiding van de vele shoppingmogelijkheden die de consument heeft aan de Hasseltweg. Minder dan een maand geleden opende Fun al een noodwinkel in Genk nadat de bestaande winkel als gevolg van wateroverlast de deuren moest sluiten. Een en ander illustreert de ondernemingszin waar voorzitter Bart Coeman en CEO Filiep Blontrock prat op gaan. "Het is niet zo dat we beginnen zonder te bezinnen", zeggen ze in koor, "maar de positieve respons van de klanten op het openen van een noodwinkel in Genk en de gestadige omzetstijging van onze shops in Hasselt, Heusden-Zolder en Lommel spoorden ons aan om de expansieplannen die we voor Limburg toch in het achterhoofd hadden niet langer uit te stellen."

Positief momentum

Op 13 november stortte een deel van het dak van de Fun winkel aan de Bosdel in Genk in als gevolg van de wateroverlast door de aanhoudende regen. "Omdat de Sinterklaasverkopen volop op gang aan het komen waren, was dat natuurlijk een forse streep door onze rekening", vertelt Bart Coeman. "Maar we hebben meteen beslist om niet bij de pakken te blijven zitten. We wilden de klanten niet in de kou te laten staan. Het resultaat was dat we op vrijdag 19 november op dezelfde site aan de Bosdel al een nieuwe noodwinkel hebben geopend op een oppervlakte van 1.500 vierkante meter. Het enthousiasme en de solidariteit van onze medewerkers en de respons van de klanten deden ons snel de tegenslag vergeten." Er ontstond een soort positief momentum waarvan Fun gebruik maakte om op zijn elan door te gaan. Omdat we wisten dat er aan de Hasseltweg nog panden te huur waren, hebben we beslist om er nog dit jaar een shop te openen." De locatie is volgens Fun een belangrijke troef. "Enerzijds is dit de volledig andere kant van Genk, zodat we voor een groot aantal consumenten makkelijker bereikbaar zijn", zegt Bart Coeman. "En anderzijds vind je aan de Hasseltweg nog bekende retailers zoals Leen Bakker en Hubo, die we ook in andere vestigingen als buren hebben. Dat heeft een versterkend effect om "traffic " te genereren."

Ideaal pand voor het unieke concept

Wat Fun ook zo snel over de streep trok is dat het om een totaal nieuw en rechthoekig gebouw gaat met een hoogte van vijf meter. "Dat is voor ons het perfecte kader voor ons unieke concept met een centrale marktplaats en tal van shop in the shop formules, waarin we de consument een ideaal belevenismoment willen schenken", zegt Bart Coeman. "Afgelopen zomer hebben we zelfs onze winkel in Sint-Denijs-Westrem helemaal volgens dat stramien herbouwd." Door de opening van de nieuwe vestiging heeft Fun in Limburg al een vijftigtal medewerkers. "We zijn ervan overtuigd dat we ook in deze tweede Genkse vestiging ons positieve Limburgse elan van de laatste jaren zullen kunnen doortrekken."

Over FUN

Fun is één van de grootste spelers in de vrijetijdsmarkt in België. Fun brengt vernieuwing in het segment van de vrijetijdsbesteding voor kinderen, jongeren én volwassenen met een ruim assortiment speelgoed, babyartikelen, multimedia, tuinmeubelen en zomerartikelen, school en seizoensproducten waaronder Halloween en kerstdecoratie. In de Fun winkels zijn de herkenbare shop-in-the-shop concepten terug te vinden: Disney Plaza, PlopsaShop, Standaard Bookshop en Mexx-shop. Fun werd opgericht door de familie Coeman en groeide via een snelle expansie en een partnership met de beursgenoteerde investeringsgroep Mitiska uit tot één van de grootste winkelketens in de markt van de vrijetijdsbesteding. Fun heeft nu 33 vestigingen en plant elk jaar 2 tot 3 bijkomende winkels te openen. De winkels hebben een gemiddelde oppervlakte van 2.000m². Fun stelt meer dan 400 mensen tewerk. Fun realiseert een jaaromzet van om en bij de 90 miljoen euro.

Fun, daar begint de pret.