Ingezonden persbericht


Persbericht Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome

Verjaardagsopening voor beroemdste vliegtuig uit de geschiedenis

Lelystad, 16 december 2010 - Ter gelegenheid van de 75ste verjaardag van één van de beroemdste vliegtuigen uit de geschiedenis, is de Douglas DC-3 Dakota van de Aviodrome permanent toegankelijk gemaakt voor de bezoekers van het familie-luchtvaartpark. Tijdens de kerstvakantie is de Aviodrome tevens omgetoverd tot Kerstdrome, waarbij er vele kinderactiviteiten plaatsvinden. Een bezoek aan de Kerstjumbo, een lichtspektakel van jewelste, mag natuurlijk niet ontbreken.

Douglas DC-3
Op 17 december 1935 maakte de Douglas DC-3 zijn eerste vlucht in de Verenigde Staten. Het werd in de daarop volgende jaren het meest gebouwde verkeersvliegtuig uit de geschiedenis en daarmee een van de beroemdste vliegtuigen uit de luchtvaarthistorie. De bezoekers van de Aviodrome kunnen vanaf de 75steverjaardagsdatum, vrijdag 17 december 2010, instappen in de Dakota die in het museum tentoongesteld is. Niet alleen tijdens de komende kerstvakantie t/m 2 januari 2011, maar ook in de komende jaren! In de cabine van de Dakota is te zien dat deze zowel ruimte biedt aan vracht als aan passagiers. En in de cockpit is nog geen computer te zien...

Kerstdrome
Tijdens de kerstvakantie is de Aviodrome omgetoverd tot Kerstdrome. Gedurende deze twee weken vinden er verschillende kinderactiviteiten plaats en is er twee keer per dag een speciale kinderrondleiding, onder andere over de Kerstpost. De Kerstjumbo, de met honderden kerstlampjes verlichte Boeing 747 Jumbojet, is dagelijks vanaf zonsondergang te bewonderen.

Mondriaan
De Dakota in de Aviodrome-expositie, die dankzij een bijdrage van de Mondriaan Stichting toegankelijk is gemaakt, is dagelijks zowel van binnen als van buiten te bekijken van 10.00 tot 17.00 uur, met uitzondering van de maandagen buiten de schoolvakanties. Kijk voor meer informatie over Kerstdrome op www.aviodrome.nl. Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome bevindt zich aan de Pelikaanweg 50 op de Luchthaven Lelystad.




Ingezonden persbericht