Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Boek 'Smaakvrienden' door Gourmand uitgeroepen tot beste kookboek Nederland

Zwolle, 17 december 2010 - Het boek 'Smaakvrienden' van SVH Meester-kok Angélique Schmeinck heeft de Gourmand Cookbook Award gewonnen in de categorie `Best Entertaining Cookbook' voor Nederland. Het boek dingt nu mee naar de titel 'Best of the World.' De winnaar zal op 3 maart 2011 bekend worden gemaakt op de Paris Cookbook Fair in Parijs. Het boek 'Smaakvrienden' is ook genomineerd voor de Horecava Innovation Award. De winnaar hiervan zal op maandag 10 januari bekend worden gemaakt. 'Smaakvrienden' verscheen in september bij uitgeverij d'Jonge Hond en is inmiddels toe aan de 2e druk.

SMAAKVRIENDEN: HET BOEK

Ingrediënten zijn net mensen: ze hebben hun favoriete vrienden en vage kennissen en met de een botert het nu eenmaal beter dan met de ander. In haar nieuwe boek 'SmaakVrienden Groenten' laat Meester-kok Schmeinck ingrediënten, bereidingen en technieken zien die 'vrienden' van elkaar zijn en een smaakrelatie met elkaar hebben. 'SmaakVrienden' is een revolutionair inspiratieboek dat uitdaagt om op culinair avontuur te gaan met als resultaat feestelijke en verrassende ontmoetingen, van groenten, smaken en vrienden!

SMAAKVRIENDEN : IN HET KORT


* Biedt 82 groenten en meer dan 700 inspiraties, inclusief microrecepten en culinaire 'mindmaps'


* Geeft van elk denkbare groente een overzicht van smaakvrienden en smaakrelaties


* Helpt om snel originele gerechten samen te stellen


* Brengt verrassende ideeën om te variëren met bestaande gerechten en maaltijden


* Inspireert om te koken met de ingrediënten die je nog in huis hebt


* Helpt zoeken naar dat ene accent dat je altijd al miste in een gerecht


* Is overzichtelijk en gebruiksvriendelijk


* Is ontwikkeld door SVH Meester-kok Angélique Schmeinck


* Uitgeroepen door Gourmand tot beste kookboek van Nederland


* Genomineerd door Gourmand voor beste kookboek van de wereld

ANGELIQUE SCHMEINCK

Angélique Schmeinck wil verrassen. Zichzelf, maar vooral de mensen om haar heen. Als een van de twee vrouwelijke Meester-koks van Nederland kookt ze op sterrenniveau en houdt ze zich bezig met alle facetten van smaak. Ze schreef verschillende kookboeken waarvan 'Een Mond vol Kunst' in 2003 werd uitgeroepen tot meest innovatieve kookboek van de wereld.