Ingezonden persbericht


17 december 2010

150 mensen nemen deel aan allereerste Torenrun

Provincie Antwerpen steunt actie 'Music for Life'

Op donderdag 16 december namen 150 mensen deel aan de allereerste Torenrun van de provincie Antwerpen in het provinciehuis. Gedeputeerde voor sport Koen Helsen beklom de 15 verdiepingen of 320 treden als eerste, gevolgd door gedeputeerde Rik Röttger. De Torenrun is één van de initiatieven van de provincie Antwerpen om de 'Music for Life'-actie van Studio Brussel en het Rode Kruis Vlaanderen financieel te steunen.

De provincie Antwerpen zette gisteren voor de eerste keer de deuren van de provincietoren open voor de Torenrun. Nooit eerder werd de toren opengesteld voor zo'n grote manifestatie. Gedeputeerde voor sport Koen Helsen (open vld) mocht als eerste aan de 71,5 meter hoge beklimming beginnen. Koen Helsen: "De Torenrun was een echte beleving. Doorgaans probeer ik de trap te nemen naar mijn kantoor. Dat is goed voor exact 63 treden. Met de Torenrun waren het er maar liefst 320. Het was een fijne uitdaging die naar meer smaakt. Zeker omdat de opbrengst van de Torenrun integraal naar 'Music for Life' gaat. Volgend jaar moeten we dit als provincie Antwerpen zeker opnieuw organiseren."

In totaal namen 150 mensen deel aan de Torenrun. Er werden verschillende wedstrijdjes onder de deelnemers georganiseerd. Het team dat de provincietoren het snelste kon beklimmen was SVS Antwerpen, Diane Teygemens (1'51") was de snelste vrouw, Koen Meeusen (1'25") de snelste man. Het Autonoom Provinciebedrijf Sport (APB Sport) mag zich de beste provinciale dienst noemen.

Naast de Torenrun waren er nog tal van randactiviteiten zoals een 'Music for Life'-bar met lekkere hapjes en drankjes en sportieve 'on-wheels activiteiten' zoals wedstrijdjes ligfietsen of handbiken of al trappend je eigen sapje brouwen op de sappentrapper. De opbrengst van de Torenrun bedraagt om en bij 3.378 euro. De provincie Antwerpen schenkt deze opbrengst aan 'Music for Life', samen met de opbrengsten van alle andere provinciale initiatieven.

De provincie Antwerpen maakt zich nu op voor de volgende sportieve activiteit ten voordele van Music for Life, nl. SportUp for Life. Op zondag 19 december loopt de Antwerpse triatleet Serge Van Autreve van het Glazen huis in Eindhoven naar het Glazen huis in Antwerpen. Het 130 kilometer lange parcours loopt voor een groot stuk door de provincie Antwerpen via Arendonk, Oud Turnhout, Turnhout, Merksplas, Hoogstraten, Rijkevorsel, Oostmalle (Malle), Westmalle (Malle), Zoersel, Halle-Zoersel, Schilde, 's Gravenwezel (Schilde), Brasschaat, Schoten, Merksem en Antwerpen. 667 lopers vergezellen Serge een stukje op zijn tocht. De FITbus - de mobiele en sportieve teststudio - van de provincie Antwerpen legt het hele parcours samen met de lopers af. Inschrijven voor SportUp for Life kan nog de dag zelf.