Goodman krijgt opdracht om in haven van Gdansk industrieel en logistiek centrum van 500.000 m2 te bouwen

WARSCHAU, Polen, December 17, 2010/PRNewswire/ --

Goodman Group (Goodman) heeft de opdracht binnengehaald voor de exclusieve investering in en de aanleg van het 500.000 m2 grote Pomeranian Logistics Centre aan de onlangs gebouwde diepzeecontainerterminal in de Poolse stad Gdansk. Het bouwproject wordt uitgevoerd in samenwerking met InvestGDA en zal et grootste logistieke project ooit zijn in het noorden van Polen. Als het project klaar is, zal het mogelijk meer dan 300 miljoen euro waard zijn.

(Photo : http://photos.prnewswire.com/prnh/20101217/HK17839 )

Slawomir Majman, voorzitter van PAlilZ, het Poolse agentschap voor informatie en buitenlandse investeringen; Pawel Adamowicz, burgemeester van Gdansk en Alan Aleksandrowicz, voorzitter van het Agentschap voor economische ontwikkeling van Gdansk hebben het project vandaag aangekondigd tijdens een persconferentie in Warschau. Ook aanwezig waren vertegenwoordigers van Goodman, een toonaangevende mondiale vastgoedgroep met een uitgebreide lokale kennis en een zeer gerespecteerd Pools team.

Greg Goodman, CEO van Goodman Group, zei: "We zijn zeer blij dat we dit belangrijke project mogen realiseren en we kijken ernaar uit om nauw samen te werken met de stad Gdansk en alle projectpartners. Goodman zal een beroep doen op zijn wereldwijde expertise op het gebied van logistieke ontwikkeling, masterplanning en vastgoedmanagement om een vooraanstaand logistiek centrum te ontwikkelen dat gericht is op de toekomstige groei van de diepzeecontainerterminal in Gdansk."

Blazej Ciesielczak, Country Manager Goodman Polen zei vandaag: "We beginnen op basis van voorfinanciering aan de constructie van het Pomeranian Logistics Centre en kunnen het afgewerkte bouwproject binnen een periode van tien maanden opleveren. We zijn verheugd over de mogelijkheden die deze uitstekende locatie biedt, gezien het huidige onderaanbod van hoogkwalitatieve logistieke diensten en industriële faciliteiten in het noorden van Polen.

"Goodman richt zich op een gevarieerde portefeuille van lokale, nationale en internationale bedrijven die actief zijn in verschillende sectoren, waaronder maritiem transport, logistiek, distributie, voedingsmiddelen en niet-duurzame consumptiegoederen. Wij hebben de flexibiliteit om faciliteiten op maat te ontwikkelen, zoals pakhuizen, distributiecentra, productiefaciliteiten en kantoorruimten die voldoen aan de individuele eisen van onze klanten."

Goodman kan voor het Pomeranian Logistics Centre een scala aan oplossingen bieden, waaronder gebouwen die verhuurd of verkocht kunnen worden. Het logistieke park en alle gebouwen die Goodman plaatst, zullen worden beheerd door de interne afdeling Vastgoeddiensten van Goodman.

Danny Peeters, CEO voor continentaal Europa bij Goodman, voegde hieraan toe: "Door onze financiële kracht en onze toegang tot kapitaalbronnen hebben we onze bouwactiviteiten in heel Europa, ook in Polen, verder kunnen uitbreiden. In de afgelopen maanden werd een aantal grote projecten aangekondigd en hebben we overeenkomsten getekend voor nieuwe bouwprojecten met een totale oppervlakte van meer dan 180.000 m2 in Duitsland, Frankrijk, Polen en Slowakije. Deze nieuwe vooraf gefinancierde bouwprojecten bewijzen dat wij dankzij onze expertise in staat zijn om onze klanten maatoplossingen te bieden op strategische locaties in Europa. De aankondiging van vandaag bevestigt het vertrouwen in Goodman en onze betrokkenheid bij de voortdurende uitbreiding van onze activiteiten in Polen."

Klanten hebben hun voorkeur laten blijken voor locaties met een goede infrastructuur waar ze hun activiteiten in grotere of modernere gebouwen kunnen onderbrengen of samenvoegen. In de omgeving van Gdansk zijn verschillende projecten van start gegaan of gepland om de infrastructuur te verbeteren. Het Pomeranian Logistics Centre ligt op slechts 20 kilometer van de Lech Walesa-luchthaven van Gdansk, de op één na grootste luchthaven van Polen die vluchten aanbiedt naar binnenlandse en Europese bestemmingen.

Vier internationale spoorlijnen verbinden Gdansk met de belangrijkste steden en industriële centra in Polen en vier nieuwe wegtransportroutes, waaronder een noord-zuidverbinding door Gdansk, zijn gepland of in aanbouw. Het terrein ligt naast de diepzeecontainerterminal, de grootste haven van Polen met een marktaandeel van 40% voor alle import naar Polen en ligt op minder dan 30 kilometer van de andere Poolse zeehavens in Gdansk en Gdynia.

Het logistieke centrum bevindt zich bovendien vlakbij de A1-snelweg die het terrein en Gdansk via Lodz verbindt met Silezië en Tsjechië. De S6-expresweg verbindt Gdansk dan weer met Szczecin en Duitsland.

Goodman in Polen

Goodman bezit en beheert gebouwen met een totale oppervlakte van meer dan 100.000 m2 op verschillende locaties in Polen voor klanten als Whirlpool en DHL. Goodman heeft onlangs de bouw aangekondigd van een magazijnruimte van 10.800 m2 voor Nissin in Torun. Deze ruimte zal deel uitmaken van een logistiek centrum van 58.000 m2 groot.

De eerste bouwfase van het 150.000 m2 grote logistieke centrum op de Krakow Airport Logistics Centre is van start gegaan en Goodman bouwt momenteel een magazijn met een oppervlakte van 14.500 m2.

Goodman bezit in Polen meer dan 30 ha bouwkavels die beschikbaar zijn voor toekomstige projecten. Verder zijn vooraf gefinancierde en verkochte terreinen van meer dan 50 ha in aanbouw.

Over InvestGDA

Het Gdansk Economic Development Agency Ltd. (InvestGDA), opgericht door de stad Gdansk, is een bedrijf dat expertdiensten levert ter bevordering van buitenlandse directe investeringen in de agglomeratie van Gdansk. Dit houdt in dat InvestGDA bedrijven helpt bij het zoeken naar locaties om hun activiteiten uit te voeren in de agglomeratie van Gdansk en dat het bedrijven bijstaat die hier al zijn gevestigd. Dankzij vijf jaar ervaring op het gebied van investeringsdiensten (vroeger ondersteunden wij als business service centre ondernemingen in het gemeentehuis van Gdansk) bieden wij een doeltreffende schakel tussen uw bedrijf en lokale bedrijfssectoren.

Over Goodman

Goodman is een geïntegreerde vastgoedgroep die industrieel en commercieel vastgoed in eigendom heeft, ontwikkelt en beheert in Europa, het Verenigd Koninkrijk en Azië-Pacific. De Groep belegt in bedrijventerreinen, kantoorparken en opslag- en distributiecentra.

Goodman biedt ook een scala aan beursgenoteerde en niet-beursgenoteerde vastgoedfondsen, die beleggers toegang geven tot diverse gespecialiseerde diensten en vastgoedbeleggingen. Goodman is voortdurend bezig om waarde te creëren met bedrijfsmatig vastgoed en het beheer van fondsen door middel van nieuwe innovatieve ontwikkelingsprojecten, business proposities en beleggingsproducten.

Met een totaal beheerd vermogen van euro 11,4 miljard en meer dan 325 objecten is Goodman de grootste beursgenoteerde commerciële vastgoedgroep aan de Australische Stock Exchange en een van de grootste beursgenoteerde specialistische fondsbeheerders wereldwijd. Toegewijde lokale teams met een sterk marktinzicht ontwikkelen vastgoed dat voldoet aan de individuele eisen van de klant en zorgen voor goede investeringsmogelijkheden.

Met meer dan 750 medewerkers en 32 kantoren in 16 landen, heeft Goodman het wereldwijde netwerk om te voldoen aan wensen van klanten die hun bedrijfsactiviteiten willen uitbreiden. In Europa heeft Goodman kantoren in Duitsland, Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk, Spanje, Italië, Polen, Tsjechië, Hongarije, Slowakije en het Verenigd Koninkrijk.

Voor meer informatie kunt u terecht op: http://www.goodman.com