'Veilinghuis' Pigeon Paradise (PiPa) schrijft geschiedenis

17/12/2010 14:07

FIELD / URBAN COMMUNICATION

Het Vlaamse 'veilinghuis' Pigeon Paradise zorgt voor een nieuwe 'mijlpaal' in de geschiedenis van de Belgische duivensport.

Voor de internationale duivenliefhebber blijft België nog steeds de bakermat van de duivensport. De Belgische sportduif geniet in het buitenland een hoog aanzien en wordt er fel gegeerd en begeerd. Onze Belgische duiven worden aanzien als één van onze voornaamste exportproducten, zeker op het vlak van exclusiviteit. Zaterdag 18 december 2010 lijkt op dat vlak voor een nieuwe 'mijlpaal' te gaan zorgen in de geschiedenis van onze nationale duivensport.

De duivensport kwam de jongste tijd reeds enkele keren in het nieuws. Zo was er de Belgische Duivenbond, de K.B.D.B., die midden november zijn 100-jarig jubileum vierde. Er was ook de duurste 'internetduif' ooit, die een week later werd geveild voor een slordige 170.000 euro via het Vlaamse 'veilinghuis' Pigeon Paradise uit Knesselare (beter gekend als 'PiPa' in de volksmond).

Aanstaande zaterdag 18 december zorgt dit Vlaamse veilinghuis voor een nieuwe 'mijlpaal' in de geschiedenis van de verkoop van duiven. Dan organiseren zij immers in Nederlands Limburg, in het 'witte stadje' Thorn, de 'openbare veiling' van Jos Thoné, het internationale boegbeeld van de duivensport. Nieuw hierbij is dat deze verkoop, die in de verschillende duivenmedia staat aangekondigd als de 'verkoop van de eeuw', voor het eerst, rechtstreeks thuis zal mee te volgen zijn. Pigeon Paradise zorgt namelijk voor een 'live stream' van dit topgebeuren, zodat elke 'duivenfanaat' dit topgebeuren 'live' kan mee volgen op de website www.pipa.be. Een nieuw 'tijdperk' in de geschiedenis van 'openbare duivenveilingen' lijkt hiermee ingezet!

Al zal de echte duiven 'fanatiekeling' er uiteraard ter plaatse willen bijzijn. De verkoop start om 14u in de 'veilingzaal Old Thoear' in de Steegputstraat te Thorn. De internationale belangstelling voor deze verkoop is enorm. Topliefhebbers en 'potentiële gegadigden' uit meer dan 20 verschillende landen wereldwijd, komen speciaal afgezakt naar Nederlands Limburg. Om dit gebeuren persoonlijk mee te maken maar evenzeer in de hoop om een Belgische topduif te kunnen meenemen naar hun land, naar hun eigen hok. Dergelijke openbare verkoop is dan ook geen alledaags gebeuren want het 'allerbeste' wat ons land te bieden heeft op het vlak van 'klasse' en 'kwaliteit' aan wedstrijdduiven wordt zaterdag in Thorn geveild. Bovendien is de kans groot dat er opnieuw recordbedragen zullen betaald worden voor deze Belgische topduiven. Veilingorganisator PiPa en verkoper Jos Thoné hebben er dan ook alles aan gedaan om van deze veiling een echt 'top evenement' te maken, waar iedere duivenliefhebber gewoon moet bij zijn!

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel