Ingezonden persbericht


-Persbericht-

Maaltijdkoeriers minder de weg op door heftige sneeuwval

Utrecht, 17 december 2010 - Vanwege de heftige sneeuwval vanddaag hebben veel bezorgrestaurants inmiddels aangegeven niet te gaan bezorgen vanavond. Dat meldt online maaltijdservice Just-Eat.nl, waarbij ruim 2.000 restaurants in Nederland zijn aangesloten. Op dit moment heeft 15 procent van de bezorgrestaurant aangegeven niet de weg op te zullen gaan. Just-Eat verwacht dat dit aantal zal oplopen tot zo'n 40 procent. Volgens Laurens Groenendijk, managing director Just-Eat Benelux, blijft het grootste deel van de restaurants wel bezorgen. 'Vanwege de barre weersomstandigheden is een extra fooitje voor de bezorger dus wel op zijn plaats,' aldus Groenendijk.

Begin dit jaar meldde Just-Eat.nl dat bezorgrestaurants zo'n twee miljoen euro misliepen door het toentertijd aanhoudende barre winterweer. 'We hopen dat de sneeuwval van vandaag van korte duur is en dat morgen alle restaurant de weg weer op kunnen,' zegt Groenendijk.

Over Just-Eat.nl
Just-Eat.com is het grootste online platform voor het bezorgen van maaltijden in Europa. Dit zijn 35 miljoen bezorgde maaltijden per jaar, met 10.000 aangesloten restaurants in onder meer Nederland, Denemarken, Groot-Brittannië, Zweden, Ierland, België, Noorwegen, Spanje en Canada. Just-Eat.nl maakt deel uit van het van oorsprong Deense bedrijf. In Nederland bundelt het platform de krachten van ruim 2.000 bezorgrestaurants, van grote ketens als Domino's, Taco Mundo en New York Pizza tot lokale snackbars en shoarmazaken.

Met de gepatenteerde Just Connect Technologie maakt Just-Eat.com als enige aanbieder direct contact tussen klant en keuken mogelijk. Naast een uitgebreid online betaalsysteem, biedt het platform promotionele, communicatie- en after sale diensten aan voor zijn restaurants. Consumenten kunnen naast bestellingen, ook gebruik maken van een online helpdesk via de live chat service, een online spaarsysteem en de mogelijkheid om aangesloten restaurants te recenseren. Zie voor meer informatie: www.just-eat.nl

-Einde bericht-