Ingezonden persbericht


Afdeling Communicatie TROS/AVRO
Hilversum, 17-12-2010

Televisie
EENVANDAAG
Uitzending vrijdag 17 december
Nederland 1 - 18.15 uur

EENVANDAAG OPINIEPANEL: VEEL WAARDERING VOOR HALSEMA VAN GROENLINKS-STEMMERS

GroenLinks-stemmers hebben enorm veel waardering voor de manier waarop Femke Halsema de partij geleid heeft. Vrijwel de hele achterban had vertrouwen in haar als fractieleider (99 procent) en geeft haar gemiddeld een 8,5 als rapportcijfer. Dit blijkt uit onderzoek van EenVandaag onder 1300 GroenLinks-stemmers uit het EenVandaag Opiniepanel. In de uitzending van vanavond, vrijdag 17 december, meer over dit actuele onderzoek.

De ondervraagden prijzen Halsema om haar heldere standpunten en beschaafde optreden. 'Deze vrouw heeft GroenLinks op de kaart gezet. Integer en verstandig, rustig en ijzersterk in het debat. Ze liet zich in de hitte van de strijd niet verleiden tot stoten onder de gordel', aldus een deelnemer.

Vertrouwen in Jolande Sap
De ondervraagden spreken ook hun vertrouwen uit in Jolande Sap. 64 procent ziet haar het liefst als opvolgster van Halsema. acht procent heeft een voorkeur voor Ineke van Gent en zes procent kiest voor Tofik Dibi.

GroenLinks achterban wil meer linkse samenwerking
Over het algemeen zijn de GroenLinks-stemmers tevreden over de koers van de partij. Wel zouden ze graag zien dat GroenLinks meer gaat samenwerken met andere linkse partijen; driekwart (77 procent) is deze mening toegedaan.

Over het onderzoek
Aan het onderzoek deden 1300 GroenLinks-stemmers uit het EenVandaag Opiniepanel mee. Het onderzoek vond vandaag, vrijdag 17 december, plaats. Het EenVandaag Opiniepanel bestaat uit ruim 40.000 mensen. Zij beantwoorden vragenlijsten op basis van een online onderzoek. Panelleden krijgen ongeveer een keer per week een uitnodiging om aan een peiling mee te doen.

De volledige uitslag is te vinden op www.eenvandaag.nl