Politie Gelderland-Zuid

Poging forceren pinautomaat

Heerewaarden, 17-12-2010 o In de nacht van donderdag op vrijdag hebben onbekenden geprobeerd om een pinautomaat van een bank aan de Maasdijk in Heerewaarden te forceren. Eerder in de week waren er ook pogingen in Rossum en Ammerzoden. De politie doet onderzoek en doet hierbij een oproep aan getuigen om zich te melden.

Donderdagnacht werd rond 05.25 uur gemeld dat geprobeerd werd om een pinautomaat te kraken. Dit mislukte, het bleef beperkt tot breekschade. Namens de bank wordt aangifte gedaan en de politie heeft nader onderzoek ingesteld.

In dat onderzoek wordt ook gekeken naar eerdere pogingen deze week in de omgeving om pinautomaten te forceren. Zowel in Ammerzoden (dinsdag op woensdagnacht) als Rossum (zondag op maandagnacht) is gepoogd om automaten op te blazen.
In Rossum gebeurde dat op de Burgemeester van Randwijckstraat tussen 04.20 uur en 05.00 uur 's nachts. Omdat er een gasalarm afging is ook de brandweer ter plaatse geweest. Een aangetroffen voertuig is voor het onderzoek in beslag genomen. Het vermoeden bestaat dat deze van diefstal afkomstig is. De forensische recherche is ter plaatse geweest voor sporenonderzoek. Er is een aangifte opgenomen. Bij een bankgebouw aan De Haar in Ammerzoden werd dinsdagnacht omstreeks 02.00 uur geprobeerd om een pinautomaat op te blazen. Na de melding gingen politieagenten erheen en zagen dat er nog rook uit de automaat kwam. Derhalve lieten zij de brandweer komen, die de situatie snel onder controle had. Ook hier kwam de forensische recherche ter plaatse voor sporenonderzoek. Ook heeft de politie een buurtonderzoek verricht, dit vond woensdagmorgen plaats. De bank heeft aangifte gedaan.

Getuigenoproep
Politieteam Bommelerwaard vraagt getuigen van deze drie pogingen om pinautomaten te forceren om zich te melden en informatie door te geven. Ook mensen die anderszins informatie hebben over deze zaken worden verzocht om contact op te nemen. Dit kan via telefoonnummer 0900-8844, of desgewenst anoniem via Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000. (08)

Laatst gewijzigd 17-12-2010 18:59 | © Regio Gelderland-Zuid |