Politie Utrecht

Link naar Cybercrime

Persberichten Utrecht stad, 10.00 uur

Utrecht, 21-12-2010

Vermoedelijke zelfdoding

UTRECHT- Op maandagochtend hebben verschillende hulpdiensten gezocht naar een persoon die vermoedelijk in het Amsterdam-Rijnkanaal is gesprongen.

De politie kreeg rond 10.35 uur een melding dat een persoon vanaf de Meernbrug in het Amsterdam-Rijnkanaal zou zijn gesprongen. Verschillende eenheden van de politie gingen ter plaatse. De brandweer heeft gisteren met behulp van duikers gezocht naar het lichaam. Ook waren er een traumahelikopter en een politiehelikopter aanwezig. Het lichaam is nog niet gevonden.

Heling

UTRECHT- In de nacht van maandag op dinsdag hebben agenten een 42-jarige man uit Utrecht aangehouden op verdenking van heling.

Rond 03.00 uur zagen surveillerende agenten op de Vleutenseweg een persoon rijden op een damesfiets zonder origineel slot. Na controle bleek dat het om een gestolen fiets ging. De agenten hebben de man ingesloten voor verhoor.

Inbraak winkel

UTRECHT- De politie is op zoek naar getuigen van een inbraak, die plaatsvond in de nacht van maandag op dinsdag.

Rond 02.05 uur kreeg de politie de melding dat er op dat moment werd ingebroken in een winkel aan de St. Jacobsstraat. Binnen twee minuten waren agenten ter plaatse, maar daar werd niemand meer aangetroffen. De deur bleek geforceerd, maar het lijkt erop dat men geen kans heeft gezien om iets buit te maken. Een getuige meldde dat de daders vermoedelijk zijn weggerend langs de Jacobikerk in de richting van de Oudegracht.

Van de verdachten is een signalement bekend:

Een van de verdachten droeg een lederen, of glimmende donkere jas en een petje. De andere verdachte droeg een donkere jas met een bontkraag.

De politie roept getuigen op zich te melden. Hiervoor kunt u contact opnemen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Verkeersongeval met letsel

UTRECHT- Op dinsdagochtend heeft een eenzijdig verkeersongeval met letsel plaatsgevonden.

De politie kreeg rond 05.40 uur de melding dat een auto over de kop zou zijn gegaan op de C.H. Letschertweg. Toen agenten ter plaatse kwamen bleek dat het voertuig uit de bocht is gevlogen, om zijn as is gedraaid en vervolgens tot stilstand is gekomen tegen een boom. De bestuurder is met erge pijn in rug en nek door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.