Vereniging Spierziekten Nederland

Nieuws

VSN: verzekeraar, verstrek medicatie thuis!

De afgelopen maanden heeft de VSN enkele meldingen gehad van individuele leden dat zij de behandeling met een bepaald medicijn (IVig) niet meer thuis kregen. Zij moesten er voortaan speciaal voor naar het ziekenhuis. Dat is heel vervelend en het is vreemd: al met al maakt het de zorg duurder. Reden om actie te ondernemen.

De VSN heeft twee weken geleden een enquête gehouden onder alle betrokken leden - dat waren er ongeveer 180. Meer dan de helft van de mensen heeft hierop gereageerd. Daardoor kreeg de VSN een volledig overzicht van alle problemen. De problemen blijken zich op dit moment met één uitzondering alleen voor te doen bij Menzis.

Het gaat eigenlijk om een onenigheid tussen de verzekeraar en de ziekenhuizen en die ruzie wordt uitgevochten over de hoofden van de patiënten. Een slechte zaak, vindt de VSN. Er is telefonisch contact geweest met Menzis. Gisteren is ook een brief uitgegaan aan de voorzitter van de Raad van Bestuur, de heer Van Boxtel. De volledige tekst van de brief vindt u hier.
De VSN gaat ervan uit dat er voor alle individuele gevallen op zeer korte termijn een oplossing komt. De VSN dankt iedereen die de vragenlijst heeft ingevuld en teruggestuurd. Daarmee heeft u een bijdrage geleverd aan de oplossing van het probleem. 21 december 2010