Gemeente Harlingen



Contract Tall Ship's Races 2014 ondertekend

Burgemeester Paul Scheffer en gemeentesecretaris Wouter Slob hebben vandaag het contract met Sail Training International (STI) getekend. Door deze handeling is Harlingen officieel starthaven voor de Tall Ship's Races.

Naar aanleiding van het bidboek dat Harlingen aangeleverd heeft, is de havenstad door STI gekozen als starthaven van de Tall Ship's Races in 2014. Van 3 - 6 juli van dat jaar staat Harlingen compleet in het teken van de traditionele zeegaande zeilschepen, de zogenaamde Tall Ship's, met aan boord tussen de 2000-3000 jongeren van over heel de wereld. Tijdens het evenement kan publiek aan boord van de schepen en staat de havenstad bol van de activiteiten.

In het contract met STI staan alle verantwoordelijkheden van de gemeente en STI omschreven zodat het mega-evenement in de puntjes verzorgd wordt. Het contract wordt doorgeschoven naar de stichting Harlingen Sail dat de organisatie van het evenement op zich neemt. Naar verwachting wordt het contract met de stichting in het begin van 2011 getekend.

Naast het ondertekenen van het contract is een Tall Ships Races vlag gehesen in de mast voor het Stadhuis.
Op de foto: Jan Reier Arends, voorzitter van de stichting Harlingen Sail, Burgemeester Paul Scheffer en gemeentesecretaris Wouter Slob.