Rochdale


21 december 2010

Rochdale onderzoekt of bezit in Purmerend over kan naar corporatie IntermarisHoeksteen

Rochdale en IntermarisHoeksteen tekenen een intentieovereenkomst. Dit is een officiële afspraak waarin beide organisaties bekijken of overdracht van het bezit van Rochdale in Purmerend aan IntermarisHoeksteen een optie is. De intentieovereenkomst heeft een looptijd van één jaar. Uiterlijk eind 2012 moet dus duidelijk zijn of er overeenstemming komt tussen de corporaties.

Intentieovereenkomst
De heer Grotendorst, voorzitter Raad van Bestuur Woningstichting Rochdale en de heer Hoiting, directeur-bestuurder IntermarisHoeksteen, tekenen 21 december de intentieovereenkomst bij IntermarisHoeksteen in Hoorn. Het gaat om ongeveer 2100 huurwoningen van Rochdale in Purmerend waaronder ook het Woonzorgcomplex Zuidland in de Weidevenne.

Opbrengst
De opbrengsten uit de verkoop wil Rochdale inzetten om te investeren in haar overige bezit en te kunnen blijven voorzien in goed en betaalbaar wonen. Daarnaast wil Rochdale het geld gebruiken om in te zetten op het verbeteren van de woonkwaliteit en de leefbaarheid in wijken waar zij actief is. Door de woningen te verkopen aan een andere corporatie, hebben de huidige huurders de zekerheid dat de woningen sociale huurwoningen blijven. Dat vindt Rochdale belangrijk.

IntermarisHoeksteen
IntermarisHoeksteen heeft op dit moment ruim 10.000 woningen in Hoorn en omgeving en 2750 woningen in Purmerend en Monnickendam. De corporatie wil haar woningbezit in Purmerend graag uitbreiden. De 2100 woningen van Rochdale in Purmerend zijn, mits de overname haalbaar is, een welkome aanvulling op het bestaande bezit van IntermarisHoeksteen.


-000-