Ingezonden persbericht

Hilversum, 15 december 2010

JE ZAL HET MAAR HEBBEN

Valerio en Ferry (afl 2)

VALERIO ONTMOET JONGEREN MET BEPERKING DIE ER VOL VOOR GAAN

Leven zonder handen en voeten, angst voor brakende mensen of een lichaam dat op de gekste momenten in elkaar krult. In een nieuw seizoen Je Zal Het Maar Hebben ontmoet Valerio Zeno weer jonge mensen die er ondanks hun beperking of aandoening vol voor gaan. Valerio neemt een kijkje in hun leven en ondervindt zelf hoe de aandoening hun dagelijks leven beïnvloedt. Je Zal Het Maar Hebben is vanaf 21 december iedere dinsdag te zien van 20.55 tot 21.20 uur bij BNN op 3.

Valerio: 'Het is ongelooflijk hoeveel doorzettingsvermogen sommige mensen hebben. In Je Zal Het Maar Zijn zie je hoe iemand het onmogelijke mogelijk maakt. Ik vind het bijvoorbeeld echt fantastisch een jongen te spreken die heeft besloten drummer te worden terwijl hij maar één arm heeft.'

In elke aflevering worden twee jongeren geportretteerd: één is geboren met de aandoening, de ander heeft in de loop van zijn leven met de ziekte of handicap te kampen gekregen. In de eerste aflevering van de serie gaat Valerio op pad met Frank en Alma. Frank is sinds zijn geboorte spastisch, waardoor zijn armen op de gekste momenten alle kanten opschieten. Ondanks dit probeert Frank zijn leven zo normaal mogelijk te leiden. Wat hij absoluut niet kan is koken. Valerio maakt mee wat er gebeurt wanneer Frank dan toch de keuken in duikt. Alma was zeventien toen een onschuldig ongeluk op haar werk ervoor zorgde dat ze nu lijdt aan gegeneraliseerde dystonie. Op de gekste momenten verstijven haar spieren zich en krult haar hele lichaam op. Valerio maakt een van haar aanvallen mee. Aan hem de taak om Alma uit de knoop te halen.

----------