KNHS

Masterplan Arbitrage; Fluitend de wedstrijd in
22 december 2010
masterplanarbitrage

Wij zijn trots op ons grote korps juryleden en officials in Nederland. Zij zijn degenen die de wedstrijdsport mede mogelijk maken. Gelukkig zijn er al veel KNHS-officials, zoals juryleden en federatievertegenwoordigers en deze groep officials breidt zich nog steeds uit. Official zijn is een leuke en uitdagende functie, helaas zitten er ook negatieve kanten aan. Die moeten worden aangepakt. Official zijn is leuk en dat moet het ook blijven!

In maart 2007 is de aftrap gegeven aan het Masterplan Arbitrage. Zestien bonden en NOC*NSF bundelden, met steun van VWS, de krachten. Aangestoken door het enthousiasme en de resultaten van deze groep zijn er in 2010 nog negen bonden bijgekomen. 25 sportbonden werken nu samen en willen met dit Masterplan Arbitrage
scheidsrechters/officials werven én langer behouden. Onder andere door ze goed op te leiden en goed te begeleiden.

Door de rol van de scheidsrechter/official goed in te vullen leveren we ook een bijdrage aan de wens om wedstrijden sportiever te laten verlopen. Vandaar dat door het Masterplan Arbitrage nauw wordt samengewerkt met projecten op het gebied van sportiviteit en respect. Gelukkig gaat het bij heel veel wedstrijden wél goed. Het Masterplan Arbitrage heeft al veel goede zaken voortgebracht. En er gebeurt nog veel meer. Wat het Masterplan Arbitrage allemaal inhoudt en waar het zich mee bezig houdt, kunt u lezen in onderstaande brochure.

Zie het origineel
origineel