Hollandse Delta

Strooizout bij Hollandse Delta op de bon

Publicatiedatum : 22 december 2010

De bodems van de zoutloodsen bij Hollandse Delta komen in zicht. Daarom strooit het waterschap nog maar een beperkt deel van de hoofdroutes met wegenzout. De rest van de hoofdroutes wordt met een mengsel van zand en pekelwater gestrooid.

"We proberen op deze manier zo lang mogelijk met onze voorraad te doen", zegt directeur Henk Peelen van het waterschap. "Net als iedereen wachten ook wij met smart op de levering van het zout dat we hebben besteld". Tot die tijd zal Hollandse Delta slechts op een deel van de waterschapswegen zout strooien. Op de overige hoofdroutes wordt een mengsel van zand en pekelwater gestrooid. "Op grond van de ervaringen van vorig jaar hebben we bepaald hoe we in tijden van schaarste met het strooizout omgaan. Op die manier werken we nu". De aangepaste strooiroutes staan op de website van het waterschap: www.wshd.nl

Het waterschap is 26 november begonnen met strooien. Door het aanhoudende winterweer is de zoutvoorraad nu aanzienlijk geslonken. Hollandse Delta beheert en onderhoudt ruim 1.600 kilometer wegen en fietspaden op IJsselmonde, Voorne-Putten, Goeree-Overflakkee en in de Hoeksche Waard.

Zoutloket
In overleg met het Interprovinciaal Overleg (IPO), de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en de Unie van Waterschappen (UvW) heeft de minister Schulz (Infrastructuur en Milieu) zoutloketten in werking gesteld. Door deze maatregel kan het schaarse strooizout beter onder de wegbeheerders worden herverdeeld. Hollandse Delta heeft zich ook aangesloten bij het regionale zoutloket.

© Waterschap Hollandse Delta