Ingezonden persbericht


AkzoNobel Powder Coatings kiest voor Quintiq Scheduler

Bedrijf wil productiviteit verhogen en voorraad reduceren

's-Hertogenbosch/Sassenheim, 22 december 2010 - AkzoNobel Powder Coatings kiest voor de Quintiq Scheduler als basis voor de productieplanning in al zijn Europese vestigingen. De Quintiq-oplossing ondersteunt AkzoNobel Powder Coatings in het vergroten van zijn productiecapaciteit, het verbeteren van de leveringsbetrouwbaarheid en het terugdringen van voorraadniveaus in de Europese supply chain. Deze is onderdeel van een complexe productieomgeving.

AkzoNobel koos voor de Quintiq-oplossing vanwege de bewezen mogelijkheid om het zeer complexe productieproces met proces- en batchproductie te ondersteunen. "Wij waren gecharmeerd van de Quintiq-benadering met betrekking tot planning en onder de indruk van de kennis van de medewerkers die de productieplanningoplossing demonstreerden", zegt Frank van Ooijen, Global Operations Director van de businessunit Powder Coatings bij AkzoNobel.

Door een toenemende vraag naar poederlakken wil AkzoNobel Powder Coatings zijn productiepotentieel beter kunnen benutten. Het Quintiq-team demonstreerde de mogelijkheden van de Scheduler en liet zien hoe deze oplossing het bedrijf een compleet overzicht biedt van de supply chain. Van Ooijen: "Het was een effectieve Proof-of-Concept die liet zien hoe de tool ons helpt bij het verkorten van doorlooptijden en het reduceren van voorraden. We zijn enthousiast over de implementatie van de Quintiq Scheduler en kijken ernaar uit te profiteren van meer efficiency."

François Eijgelshoven, Business Director bij Quintiq: "De complexe productieprocessen bij fabrikanten van coatings, zoals AkzoNobel, vereist geavanceerde planningoplossingen om zo het uiterste te halen uit de productiecapaciteit. Die eis sluit volledig aan op de mogelijkheden van onze Scheduler-oplossing. Wij zijn enthousiast over het feit dat de grootste verf- en coatingsfabrikant onze eerste klant in de coatingsmarkt is. Wij kijken ernaar uit onze expertise ook te delen met andere businessunits van Akzo Nobel en met andere coatingsproducenten."

De Quintiq Scheduler speelt in op tactische planningeisen. De oplossing helpt bij het optimaliseren van de interacties tussen productiecapaciteit, grondstoffen, klantorders en het omgaan met dagelijkse planninguitdagingen. De Scheduler biedt een compleet overzicht van het gehele productieproces: van grondstoffen tot en met eindproduct. De oplossing stelt een bedrijf in staat om het productieproces optimaal te plannen en zo de efficiency te stimuleren. Verder zijn de schoonmaak- en omsteltijden na productie van een bepaalde batch te reduceren.

Met een op KPI's gebaseerde planning zijn managers bij AkzoNobel Powder Coatings in staat om de effecten van planningbeslissingen op de gehele supply chain te voorzien. Dat zorgt voor effectievere besluitvorming.

###

Over AkzoNobel
AkzoNobel is de grootste verf- en coatingsproducent ter wereld. Daarnaast produceert het bedrijf speciale chemicaliën. AkzoNobel biedt bedrijven en consumenten wereldwijd innovatieve producten en richt zich daarnaast sterk op het ontwikkelen van duurzame oplossingen voor consumenten. Het portfolio omvat bekende merken als Dulux, Sikkens, Interpon, International en Eka. Het hoofdkantoor van AkzoNobel is gevestigd in Amsterdam. Het bedrijf is onderdeel van de wereldwijde Fortune 500 en wordt consequent als leider opgenomen in de Dow Jones Sustainability Indexes. AkzoNobel is actief in meer dan tachtig landen en telt circa 55.000 medewerkers.

AkzoNobel Powder Coatings is met 32 productievestigingen de grootste wereldwijde producent van poederlakken. Het bedrijf loopt voorop in poederlakkentechnologie. Poederlakken worden breed toegepast in onder meer metalen meubels, raamkozijnen, radiatoren, pijpen, auto's en zelfs in hout en plastics. Deze coatings zijn een aantrekkelijk alternatief voor vloeibare coatings doordat ze van zichzelf duurzaam zijn. Ze bevatten geen oplosmiddelen en hebben een zeer hoge toepassingseffectiviteit tot wel 99 procent. Over Quintiq
Quintiq biedt geavanceerde planning-, scheduling- en supply chain-software. De software van het snelgroeiende bedrijf, opgericht in 1997, ondersteunt planning en optimalisatie van complexe bedrijfsprocessen in de gehele organisatie. De hoofdkantoren van Quintiq staan in Nederland en de Verenigde Staten en het bedrijf heeft vestigingen in Australië, China, Finland, Duitsland, Italië, Maleisië, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Quintiq wordt gebruikt op meer dan vijfhonderd locaties in 75 landen. Voor meer informatie: www.quintiq.com.


· Volg ons op Twitter: www.twitter.com/quintiq
· Voeg ons toe aan uw LinkedIn-account: www.linkedin.com/company/quintiq
· Bekijk ons op het Quintiq YouTube-kanaal: www.youtube.com/quintiqnews
· Leer ons kennen via Facebook: www.facebook.com/quintiq