Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 23-12-2010

Auto gestolen bij woninginbraak

BREDA: Vannacht hebben inbrekers na een woninginbraak in de Willem van Oranjelaan de auto van de bewoners gestolen. Het gaat om een blauwe Audi A6 met het kenteken 60XGDZ

De dieven hadden aan de linkerzijde van het pand vanuit de tuin stenen door een zijdeurruit gegooid. Hierna zijn ze de woning binnen gegaan. Ze hebben niet alleen de autosleutels gestolen maar ook twee laptops. Met de sleutels werd de auto die voor de woning geparkeerd stond meegenomen. De daders zijn twee lange blanke tengere in het zwart geklede mannen van tussen de 20 en 30 jaar oud.

Bredanaar (44) aangehouden voor inbraakpoging

BREDA: Een alerte getuige heeft de politie vannacht omstreeks 02.15 uur op de Oranjeboomstraat bij een gebouw van een boksvereniging op het spoor gezet van een inbreker. Dankzij deze melder wist de politie door een spoor in de sneeuw te volgen een 44-jarige Bredanaar aan te houden.

De getuige zag toen hij zijn hond uitliet dat een man aan de
achterzijde van het gebouw een trap tegen een container aangezet had. De wandelaar vroeg aan hem wat hij daar deed. Hierop antwoordde de man dat hij met een reparatie bezig was. Vervolgens stapte de man snel op een fiets en reed weg. Aan de hand van het fietsspoor kwam de politie uit bij een woning in het Heuvelkwartier, de bewoner een 44-jarige Bredanaar, werd aangehouden voor een poging tot inbraak.

Rijsbergenaar voor vier zaken in de fout

SPRUNDEL: De politie heeft woensdagavond omstreeks 20.50 uur op het Neerhof een 26-jarige man uit Rijsbergen aangehouden omdat hij op een scooter reed terwijl hij onder invloed was van drugs. Hij gaf toe GHB en speed gebruikt te hebben. Bovendien heeft hij geen rijbewijs, is er geen kenteken voor de scooter afgegeven en is deze ook niet verzekerd.

Illegale plakker op de bon

BREDA: De politie heeft woensdagmiddag rond 12.00 uur op de Ettensebaan een 18-jarige Eindhovenaar betrapt die illegaal affiches wilde gaan p,lakken op de zuilen ter hoogte van het viaduct bij de Ikea. Hij had 30 posters bij zich. De affiches zijn net als de emmer met lijm en de bezem in beslag genomen. De Eindhovenaar krijgt een proces-verbaal ingevolge de APV.

Broer Bredanaar betaalt openstaande boete

BREDA: De politie heeft woensdagavond omstreeks 23.40 uur tijdens de routinecontrole van een auto op de Concordiastraat, een van de inzittenden, een 23-jarige Bredanaar aangehouden omdat hij nog een boete van 310 euro had openstaan. Zijn broer kwam het gevraagde bedrag aan het bureau betalen. De controle van de auto volgde nadat de bestuurder, 24-jarige Bredanaar geen voorrang had gegeven aan een stadsbus. Hij heeft daarvoor een bekeuring gekregen.

Politie onderzoekt straatroof

BREDA: Een 18-jarige Eindhovense is vannacht omstreeks 01.10 uur op de Driehoefijzersstraat het slachtoffer geworden van een straatroof. Ze werd van achteren vastgepakt door een man, die direct naar haar jaszak greep waar haar GSM-telefoon in zat. Het slachtoffer begon luid te schreeuwen, waarna de straatrover op de vlucht sloeg. Hij rende weg in de richting van de Oranjesingel. Hij heeft alleen haar koptelefoon buit gemaakt. Twee politieauto's hebben nog in de omgeving gezocht maar de dader, waarvan geen duidelijk signalement is, niet meer aangetroffen. Van het slachtoffer is een aangifte opgenomen.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 23-12-2010 11:04 | © Regio Midden en West Brabant |