Gemeente Winterswijk



Gemeente Winterswijk en StrandLodge BV tekenen huurovereenkomst Strandbadpaviljoen krijgt nieuwe exploitant

23 december 2010

Op woensdag 22 december heeft de gemeente Winterswijk een huurovereenkomst getekend met StrandLodge BV. Mike en Sabine Vrijdag worden de nieuwe uitbaters van het strandbadpaviljoen en gaan een horecavoorziening neerzetten voor een breed publiek. Begin volgend jaar wordt gestart met de restauratie van de binnenzijde van het paviljoen. De verwachting is dat halverwege april 2011 de deuren kunnen worden geopend.

De ondertekening vond plaats op het terras van het strandbadpaviljoen waar alvast een beetje de sfeer kon worden geproefd van het nieuw te openen restaurant. Sabine en Mike Vrijdag: "Op de eerste verdieping wordt de eetgelegenheid ingericht in `lodge' stijl. Een houten interieur met veel warme kleuren, een ronde bar als centraal punt en een doorkijkje naar de keuken." Op het terras wordt een loungegedeelte ingericht. "Dit wordt straks ons paradepaardje. Mensen kunnen hier heerlijk tot rust komen en genieten van het prachtige uitzicht." StrandLodge BV is het concept van eigenaren Kees Hensen en Dennis Kaal en mede exploitant Mike Vrijdag. Wethouder Gommers sprak namens het college grote waardering uit voor de gepresenteerde plannen en wenst de ondernemers heel veel succes toe. Met een glas champagne en petitfour met het nieuwe logo van `StrandLodge' werd de overeenkomst feestelijk bekrachtigd.

Restauratie binnenzijde

Begin 2011 wordt gestart met het slopen van een gedeelte van de binnenzijde. Tijdens de verbouwing van het paviljoen wordt rekening gehouden met het feit dat het paviljoen een Rijksmonument is. Onder andere is met de Rijksdienst voor Cultuurhistorisch Erfgoed overleg gevoerd over de noodzakelijke bouwkundige ingrepen. Op de begane grond komen de toiletten en een kinderruimte. Tevens wordt een vergaderruimte met een kookstudio ingericht en komt er een werkplek voor de badmeesters. De vereiste bouw- en monumentenvergunning zijn in behandeling en worden naar verwacht in januari 2011 verleend.

Badgasten en trouwlustigen ondertekening huurovereenkomst strandbadpaviljoen welkom

Speciaal voor de badgasten komt er een kiosk en een overdekt terras op de ligweide. "De kiosk is bedoeld voor een hapje en drankje tussendoor. Ook hier zetten we duidelijk onze stempel van de keuken en zijn er bijvoorbeeld eigengemaakte lekkernijen te koop. Uiteraard zijn badgasten ook welkom in ons restaurant, maar dan wel in gepaste kleding." Tevens kan er vanaf volgend jaar getrouwd worden bij de StrandLodge. "We richten een sfeervolle trouwlocatie in en als het weer het toelaat kan er zelfs buiten getrouwd worden."