Gemeente Stede Broec

Installatie burgemeester Goldschmeding

23-12-2010 Vorige week maandagavond 20 december is onze nieuwe burgemeester, Marian Goldschmeding, beëdigd tijdens een buitengewone raadsvergadering in het Martinuscollege.
Commissaris van de Koningin, de heer Remkes, benoemde haar tot de nieuwe burgemeester van Stede Broec. Locoburgemeester Lydia Groot hing haar de ambtsketen om. Daarnaast verwelkomde ze onze eerste vrouwelijke burgemeester en haar gezin met tassen met streekproducten om kennis te maken met onze gemeente.
Onze nieuwe burgemeester werd vervolgens toegesproken door gemeentesecretaris Willem de Weijer, nestor (oudste lid) van de gemeenteraad Ries Bruijn en burgemeester van Hoorn Onno van Veldhuizen. Laatstgenoemde sprak namens de Westfriese burgemeesterskring en nodigde Marian zelfs uit om samen een cursus Westfriese taal te gaan volgen. Hij liet in zijn voordracht horen daar zelf al een begin mee gemaakt te hebben.
Uiteraard werd in meerdere toespraken het overlijden van voorganger Henk Eggermont aangehaald. Hij overleed vorig jaar op 22 december. Marian Goldschmeding was zelf als laatste aan het woord en liet weten enorm veel zin te hebben in haar nieuwe functie. Na zoveel jaar letterlijk bruggen te hebben gebouwd (ze heeft een technische achtergrond in de weg- en waterbouw) ziet ze nu vooral uitdaging in het figuurlijk bouwen van bruggen. Plaatsvervangend voorzitter van de raad, Jan Ettes, overhandigde haar tenslotte de voorzittershamer zodat zij deze eerste vergadering zelf kon afsluiten.
Burgemeester Marian Goldschmeding & Commissaris van de Koningin, de heer Remkes

Nieuwjaarsreceptie

Tijdens de nieuwjaarsreceptie op 3 januari in het Roode Hert (19.30-21.00) kunt u allemaal kennismaken met onze nieuwe burgemeester. 23-12-2010