Politie Brabant Zuid-Oost

Politie arresteert twee verdachten na poging woninginbraak

Valkenswaard, 23-12-2010 o De politie heeft donderdagochtend twee mannen aangehouden na een woninginbraak-poging aan de Van Linschotenstraat.

Rond 1.30 uur kwam de melding daarvan bij de politie binnen. Agenten zijn in de omgeving gaan zoeken. Op de Kardinaal de Jongstraat troffen ze enige tijd later een auto met daarin twee mannen aan. Toen ze de mannen wilden controleren, reed de wagen op de agenten in. De politiemensen hebben vervolgens geschoten maar de auto ging er vandoor.

Politiehond
Na een achtervolging stopte de wagen rond 3.30 uur op de N397 ter hoogte van Westerhoven. Toen agenten de inzittenden wilden aanhouden, reed de wagen weer op hen in. Daarbij heeft de politie opnieuw schoten gelost. Eén van de mannen is de auto uitgevlucht. Na een zoektocht vonden agenten hem rond 4.30 uur op de Victoriedijk in Valkenswaard. Met behulp van een politiehond is de verdachte daar aangehouden. De politie heeft zijn identiteit nog niet vast kunnen stellen.

Voorgeleiding
Nadat deze man op de N397 was uitgestapt, is de auto met de andere verdachte doorgereden in de richting van Eersel. Hij is daar de snelweg A67 opgereden en kon rond 3.45 uur net voor de grens met België door de politie worden aangehouden. Het gaat om een man van 23 jaar uit Helmond. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek. Ze worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in 's-Hertogenbosch.

Onderzoek
De technische recherche van Politie Limburg-Noord voert het technisch onderzoek naar de schietpartij uit. De technische recherche van Politie Brabant Zuid-Oost doet het overige technische onderzoek. De N397 ter hoogte van Westerhoven is daarvoor tot 12.00 uur afgesloten geweest. De locatie aan de Kardinaal de Jongstraat is tot 13.30 uur afgesloten geweest voor technisch onderzoek. Er werken zo'n 15 politiemensen aan de zaak. Er is niemand gewond geraakt.