Gemeente Cranendonck


Klachten over vliegroute Kempen Airport

Bij de gemeente zijn ruim 25 klachten binnengekomen over de gewijzigde vliegroute van Kempen Airport. De gemeente heeft echter geen bevoegd gezag over het wijzigingen van vliegroutes. Het bevoegd gezag hiervoor is de Minister van Infrastructuur en Milieu.

Deze heeft voor de behandeling van klachten, vragen en meldingen een onafhankelijke commissie in het leven geroepen: de Commissie Regionaal Overleg (CRO) Kempen Airport. Het secretariaat van deze commissie is ondergebracht bij de Provincie Noord- Brabant.

De gemeente heeft alle binnengekomen klachten doorgezonden naar deze commissie. Vragen, klachten en meldingen over het vliegverkeer kunt u doen bij het Milieu- Informatie- en Klachtenpunt (MIK-punt) van de provincie. Dit kan via de website www.brabant.nl of via het telefoonnummer 073-6812821.Dit meldpunt zorgt ervoor dat klachten, vragen en meldingen goed geregistreerd worden en ook bij de CRO terechtkomen. De gemeente heeft Kempen Airport gewezen op het aangegeven vliegcircuit en vliegroute.