Nederlandse Energie Maatschappij blijkt duurste energieleverancier


EINDHOVEN, 20101223 -- De Nederlandse Energie Maatschappij (NL Energie) claimt al jaren de goedkoopste energieleverancier te zijn. Dit werd zelfs onderbouwd door een onderzoek van Maurice de Hond. Naar aanleiding van dit onderzoek heeft de Vastelastenbond op 19 december 2010 het onderzoek nog eens over gedaan. Was NL Energie, volgens Maurice de Hond, in mei 2010 nog de goedkoopste, een half jaar later blijkt echter dat NL Energie de duurste energieleverancier is.

In het onderzoek van de Vastelastenbond is uitgegaan van huidige tarieven (anno december 2010) van energieleveranciers. Hierin is gekeken naar een laag, gemiddeld en hoog verbruik, met vaste tarieven voor een periode van 3 jaar. De tarieven van alle leveranciers met een marktaandeel van meer dan 2% zijn met elkaar vergeleken. De Vastelastenbond zegt geschokt te zijn door de uitkomsten van het onderzoek.

NL Energie het duurst in zowel laag, gemiddeld als hoog verbruik
In alle gevallen kwam NL Energie als duurste uit het onderzoek. Opvallend is dat NL Energie verhoudingsgewijs bij een laag verbruik duurder is dan bij een hoog verbruik. Het verschil ten opzichte van de goedkoopste energieleverancier is bij een hoog verbruik 5%, bij een gemiddeld verbruik 7% en bij een laag verbruik maar liefst 15%.

NL Energie is ¤ 296,86 duurder dan Delta
Niet alleen prijsvechters als Energie Direct en Greenchoice zijn goedkoper, maar ook Nuon en Essent, die bekend staan als traditionele -en duurdere energieleveranciers, zijn goedkoper. Delta kwam als voordeligst uit het onderzoek voor alle verbruikersprofielen. Essent is ¤ 141,- goedkoper, Nuon ¤ 165,57 en Eneco is zelfs ¤ 188,79 goedkoper dan NL Energie.

Klik op onderstaande link voor een overzicht van de resultaten:
www.vastelastenbond.nl/energie/onderzoek-leveranciers-vastelastenbond.html

Het onderzoek van Maurice de Hond
De cijfers spreken voor zich, maar er zijn nog een aantal zaken uit het onderzoek van Maurice de Hond opmerkelijk te noemen. Dirk-Jan Wolfert legt uit: "Het onderzoek van Maurice de Hond is op basis van variabele tarieven. Het woord zegt het al; de tarieven zijn variabel. Hierdoor kan het onderzoek niet als volwaardig beschouwd worden. Een dag later kan het variabele tarief alweer veranderd zijn. Het is heel gek dat er een onderzoek wordt gedaan op basis van deze cijfers en niet van vaste tarieven. Daarom is het onderzoek van de Vastelastenbond ook gebaseerd op vaste tarieven."

Over Vereniging de Vastelastenbond
Vereniging de Vastelastenbond is een collectief van consumenten en is opgericht om samen kortingen te realiseren bij aanbieders van diensten en producten die tot de vaste lasten behoren. De Vastelastenbond bundelt de kracht van consumenten om zo prijs, service en voorwaarden bij aanbieders bespreekbaar te maken. Hierbij staat het gemak voor de leden voorop. De Vastelastenbond selecteert de beste aanbiedingen en onderhandelt deze uit. Er worden goede serviceafspraken gemaakt met aanbieders. Daarnaast worden leden voorzien van tips zodat er samen maximaal bespaard kan worden.

www.vastelastenbond.nl

RECTIFICATIE:
In een eerdere versie van dit bericht werd voor "Nederlandse Energie Maatschappij" ten onrechte de afkorting "NEM" gebruikt. NEM is een leverancier van stoomgenerators en energiecentrales en er bestaat geen enkel zakelijk verband met NL Energie. Zie ook: http://www.opennieuwsbank.nl/inp/2010/12/24/R056.htm