Ingezonden persbericht


'Succes hebben is niet hetzelfde als winnen'

Business Top 100 Meest Invloedrijke Personen van Overijssel 2010

Wie maken werkelijk het verschil? Welke personen in de provincie zijn een inspirerend voorbeeld voor anderen en waarom zijn ze dat? De zakenmagazines Zwolle Business en Twente Business presenteren in hun eindejaarsedities een Top 100 van de Meest Invloedrijke Personen van Overijssel, een lange lijst van koplopers, van ondernemers, maar ook van politici, bestuurders, kunstenaars en sporters die fascineren en inspireren door succesvol te zijn. Onbetwist op nummer één: Joop Munsterman, voorzitter van FC Twente.
Het verwerken van prestaties in lijsten spreekt tot de verbeelding. Het prikkelt blijkbaar om kwaliteiten onderling te vergelijken en te gebruiken als indicatoren op basis waarvan beslissingen worden genomen. We ranken dus graag wie of wat het beste zijn en niet alleen omdat dit statistisch of strategisch van waarde is, maar ook omdat het gewoon leuk en eervol is om te kiezen en te worden verkozen.

Hoe je wint

Uit de reacties van de gerangschikte personen blijkt dat succes hebben wat hen betreft niet hetzelfde is als winnen. Zoals ex-topsporter Erben Wennemars (nr. 32) in Business het begrip succes verwoordt: "Ik geloof dat het erom gaat wat je met succes doet. Een medaille is maar een medaille. Het gaat er in mijn ogen om hoe je wint. Vroeger was het alleen maar winnen of verliezen. Nu is het heel wat complexer."

Ranking

De lange lijst bevat een rangschikking die tot stand is gekomen op basis van een groot uitgezette enquête die magazine Business verspreidde onder haar lezers, publiceerde op haar website www.businessontmoetbusiness.nl, per e-mail verstuurde aan duizenden ondernemers in Overijssel en uitdeelde tijdens een aantal BOB-Netwerkborrels.

Nummer 1

De onbetwiste nummer één van de Business Top 100 Meest Invloedrijke Personen van Overijssel 2010 is Joop Munsterman, voorzitter van FC Twente. Eén respondent die hem op die positie plaatste, vatte bondig alle anderen reacties samen: "Wat een inspirator! Denkt groot, zonder de realiteit te verliezen!" De prestaties van Munsterman reiken dan ook verder dan Twente of zelfs de provincie Overijssel. Door de financiële en sportieve topprestaties staat Enschede zelfs internationaal weer op de kaart, iets dat voor de regio een niet te onderschatten spin-off heeft.

Het volledige overzicht met toelichtingen en reacties van de gerangschikte personen is te vinden in de decembereditie van Zwolle Business en Twente Business, nummer 6 van jaargang 26, en op www.businessontmoetbusiness.nl

Business Company

Business Company is gespecialiseerd in netwerken en communicatie. Wij organiseren onder de naam BOB (Business Ontmoet Business) vele informele netwerkbijeenkomsten, die jaarlijks door circa 10.000 ondernemers, politici en vertegenwoordigers van (kennis)instellingen worden bezocht. Ondernemen is immers vooruitzien en een goed netwerk helpt daarbij. Daarnaast geeft Business Company zeven titels uit van het zakenmagazine Business in Noord-, Oost-, en Midden-Nederland, waaronder Zwolle en Twente Business. Op 10 en 11 maart volgend jaar organiseren wij in Deltion College Zwolle het Ondernemers Festival People's Business 2011.


---




Ingezonden persbericht