Ingezonden persbericht


Waar laat ik mijn afgedankte kerstboom?

Rijswijk, 23 december 2010

Help Rijswijk netjes en schoon 2011 in te gaan en voorkom rondslingerende bomen in de straten en plantsoenen. Vanaf 27 december 2010 tot 15 januari 2011 kunnen de inwoners van Rijswijk van maandag tot en met vrijdag de afgedankte kerstboom neerleggen op de plek waar men altijd de minicontainer aan de straat zet. Ook kunnen de bomen bij de ondergrondse- en bovengrondse container worden neergelegd. Bied de kerstboom bij voorkeur in de ochtend aan en niet in de avond.

Vorig jaar konden kerstbomen in Rijswijk voor 50 eurocent ingeleverd worden op een aantal plekken in Rijswijk. In 2009 leverde dit 800 kerstbomen op. Een aanzienlijk aantal, maar daar stond tegenover dat de gemeente nog weken bezig is geweest om vele afgedankte kerstbomen uit de plantsoenen, bosjes en watergangen te halen. Dit kost veel tijd. Daarom pakt de gemeente het dit keer anders aan en worden de kerstbomen rond de jaarwisseling elke middag van straat gehaald.

Afsluiting containers rondom de jaarwisseling
Om vuurwerkschade aan afvalcontainers te voorkomen neemt de gemeente de volgende maatregelen:
. Ongeveer 50 ondergrondse restafvalcontainers worden op 31 december 2010 afgesloten. Uiterlijk 3 januari 2011 zijn ze weer open.
. Alle bovengrondse containers voor papier, glas en plastic, worden op 30/31 december 2010 verwijderd en uiterlijk woensdag 5 januari 2011 weer terug geplaatst.
. Ondergrondse containers met een paslezer worden op 31 december om 18:00 uur gesloten en op 1 januari om 10:00 uur weer geopend.

De gemeente roept haar inwoners op om de minicontainers niet langs de weg of in de voortuin te laten staan, maar deze tijdens de feestdagen op een veilige plaats op te bergen. Ook bedrijven wordt verzocht de bedrijfscontainers niet langs de openbare weg te laten staan. Dit in verband met vandalisme.




Ingezonden persbericht