Ingezonden persbericht


Generali persbericht

Diemen, 23 december 2010

Alle Generali accountmanagers Leven en Pensioen
Gecertificeerd Collectief Pensioen Adviseur

De buitendienst van Generali is nu een nog betere gespreks- en sparringpartner voor het intermediair dat actief is op het specialistische gebied van pensioen- en levensverzekeringen. Onlangs behaalden alle accountmanagers Leven en Pensioen de opleiding 'Gecertificeerd Collectief Pensioen Adviseur' van Akkermans & Partners Cognitief. Dat is uniek, want Generali is hiermee de enige verzekeraar in Nederland waar de gehele buitendienst Leven en Pensioen deze opleiding heeft behaald. Toch legt de verzekeraar de lat nog hoger en zorgt ervoor dat haar accountmanagers continu verder worden opgeleid. Dat is uitermate belangrijk om op hoog niveau als sparringpartner met het intermediair te kunnen samenwerken.

De opleiding Gecertificeerd Collectief Pensioen Adviseur Wet- en regelgeving nu en in de toekomst en de steeds mondiger wordende werknemer en werkgever, verlangen van de collectief pensioenadviseur een grote mate van deskundigheid. Het opdoen van kennis op dit gebied is voor de accountmanagers van Generali dan ook van groot belang. De opleiding tot Gecertificeerd Collectief Pensioen Adviseur combineert actuariële en fiscaal-juridische pensioenkennis met concrete casussen uit de praktijk. Akkermans & Partners Cognitief gaat specifiek in op de collectieve pensioenregeling. Daarbij zijn begrippen als complexe en gedifferentieerde pensioencontracten, winstdelings- en kortingssystemen, tariefsgrondslagen, financieringsmethoden en beëindigingsvoorwaarden de leidraad.

Gecertificeerde adviseurs bij Generali
De gehele buitendienst Leven en Pensioen van Generali, veertien accountmanagers, heeft de opleiding succesvol afgerond. Het uitbreiden en verdiepen van kennis blijft bij de verzekeraar niet beperkt tot de accountmanagers. Generali wil dat collega's binnen hetzelfde aandachtsgebied sparringpartners zijn op hetzelfde hoge niveau. Daarom heeft ook een aantal productspecialisten en collega's van de aandachtsgebieden Product- en Marktmanagement en Relatiemanagement de opleiding gevolgd en met succes afgerond. .

Over Generali
Generali verzekeringsgroep nv is sinds 1870 actief op de Nederlandse verzekeringsmarkt. In die 140 jaar is Generali uitgegroeid tot een vooraanstaande pensioen- en inkomensverzekeraar voor ondernemers, ondernemingen en particulieren. In het belang van een optimale dienstverlening werkt zij daarbij samen met het professionele intermediair. Generali onderscheidt zich door een persoonlijke service, betrokken opstelling en accurate administratie. De 500 deskundige medewerkers bepalen het succes van de organisatie. Meer informatie over Generali kunt u op www.generali.nl vinden. Generali maakt als zelfstandige en solide verzekeraar deel uit van de wereldwijd opererende Generali Group. Wereldwijd heeft Generali meer dan 85.000 medewerkers in 68 landen. Eén op de vier Europeanen heeft ten minste één verzekering ondergebracht bij Generali Group. Meer informatie over Generali Group kunt u op www.generali.com vinden.




Ingezonden persbericht