Persbericht

International leasing in opkomst
~ cijfers ALD Automotive laten groei zien in internationale leasecontracten ~

Hoofddorp, 23 december 2010 - Leasemaatschappij ALD Automotive maakt bekend dat het aantal internationale leasecontracten binnen haar Nederlandse leasevloot in twee jaar tijd met ruim een kwart is gestegen. Inmiddels is de helft (49,4%) van de ALD-leasevloot ondergebracht in internationale contracten. In 2008 was nog maar 39% van de auto's onderdeel van een internationaal contract.

Uit bovenstaande cijfers blijkt een duidelijke trend tot het afsluiten van internationale contracten. Het feit dat inmiddels de helft van de geleasede auto's onderdeel is van een dergelijk contract laat zien dat fleetmanagers, en dan met name fleetmanagers van multinationals, steeds meer de voordelen inzien van internationaal opgestelde leaseovereenkomsten.

Het afsluiten van een internationaal leasecontract biedt fleetmanagers verschillende voordelen. Zo profiteren zij van inkoopvoordelen, internationale kwaliteitsstandaarden en internationale rapportages over de leasevloot. Het beheer van de leasevloot ligt bij één contactpersoon en dit maakt dat de fleetmanager een stuk efficiënter kan werken en meer grip heeft op het internationale wagenpark.

"ALD Automotive heeft vestigingen in 39 landen en is, mede door de samenwerking met onze Amerikaanse partner Wheels Inc., in staat om wereldwijde leasecontracten af te sluiten", zegt Carel Bal, algemeen directeur bij ALD Automotive. "De tendens van internationalisering van het wagenpark bij klanten is al langere tijd gaande, maar de afgelopen twee jaar hebben wij in deze ontwikkeling duidelijk een versnelling waargenomen."