Politie Gelderland-Zuid

Politie zoekt daders overval op woning

Nijmegen, 26-12-2010 o Vrijdagavond werd een overval gepleegd op een woning in de Celsiusstraat. Daarbij werden een 48-jarige vrouw en haar 13-jarige dochter met een vuurwapen bedreigd.

Rond 21.00 uur werd die avond aangebeld. Toen de vrouw de deur opende drong zich direct een man naar binnen die haar met een wapen bedreigde. Even later kwamen nog twee daders binnen. Ze namen een geldbedrag en twee mobiele telefoons mee. Alle drie de daders verlieten de woning via de achterdeur. Slechts van de man die aanbelde is een redelijk signalement bekend. Het betreft een:

* Man met een lichtgetinte huidskleur

* Een dik/mollig postuur

* Lengte ongeveer 1,65 mtr.

* Hij had donker kort krullend haar en een baard van enkele dagen
* Hij droeg donkere kleding

De beide andere daders hadden waarschijnlijk een blanke huidskleur. Van hen is geen nader signalement bekend. Eén van de daders is bij de worsteling in de woning in zijn gezicht gekrabd. Ook de vrouw liep lichte verwondingen op.

Onderzoek

Direct na de overval heeft de politie een SMS-alert verstuurd. Ook is direct de omgeving afgezocht naar de daders. Op de Newtonstraat troffen agenten twee mannen aan die zich verdacht gedroegen. Zij werden aangesproken en gefouilleerd. Eén van hen bleek een echt lijkende alarmrevolver bij zich te hebben. Deze twee mannen, een 19-jarige Amsterdammer en een 22-jarige Nijmegenaar, zijn direct aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Daar werden ze in verzekering gesteld. Bij nader onderzoek blijken deze mannen niets met de overval te maken te hebben. Wel krijgen ze een proces-verbaal voor verboden wapenbezit.

De politie heeft de afgelopen dagen een buurtonderzoek ingesteld. Mensen die niet thuis waren worden schriftelijk benaderd.

Getuigenoproep

De politie is nog steeds op zoek naar getuigen van deze overval. Mensen die informatie hebben die de politie verder kan helpen, worden verzocht te bellen met het overvallenteam op telefoonnummer 0900 8844. Ook kan informatie worden doorgegeven via de lijn van Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800 7000.
(03)

Laatst gewijzigd 26-12-2010 11:22 | © Regio Gelderland-Zuid |