Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 11.45 uur

Utrecht, 26-12-2010

Getuigenoproep: oplichter gezocht

BILTHOVEN Op zaterdag 25 december was een oplichter actief die aan de deur geld wilde wisselen.

Een bewoner van de Beatrixlaan werd rond 22.30 uur opgelicht door een man die aan de deur kwam met het verhaal dat hij geld moest wisselen voor een taxi. De bewoner wisselde geld en kwam erachter dat het briefgeld van de man vals was. Later op de avond vond een soortgelijk voorval plaats op de Eerste Brandenburgerweg.

Mogelijk zijn meer mensen slachtoffer geworden van dergelijke oplichting. De politie verzoekt hen, of getuigen hiervan, contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Signalement van de verdachte is:

* Blanke man

* Tenger postuur

* 1.70 1.75 meter lang

* 35-40 jaar oud

* Vierkant gezicht met sterke kaaklijn

* Donkerblond krullend haar

* Zwarte leren halflange jas

* Rook sterk naar parfum

* Kleine tatoeage op zijn linkerhand (tussen duim en wijsvinger), betreft een vierkantje

* Kwam zeer onrustig over, vermoedelijk onder invloed van alcohol
* Had een zwarte leren portemonnee

Aanhouding na zware mishandeling

DEN DOLDER Op zondagochtend 26 december kreeg de politie rond 00.30 uur een 1-1-2-melding van een vrouw in nood. Agenten troffen haar niet thuis aan, maar kregen van een buschauffeur door dat hij een gewonde vrouw had opgepikt op de Nieuwe Dolderseweg. De vrouw was zwaar mishandeld in haar gezicht door een bekende, na een conflict. Dat vond plaats in een auto, waaruit zij kon vluchten op de Nieuwe Dolderseweg. De verdachte, een 30-jarige man uit Zeist, is in de ochtend op de Melis Stokestraat in Zeist aangehouden. Hij is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.