Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van zondag 26 december

Alkmaar, 26-12-2010 o 12.00 uur

Rijden zonder rijbewijs

Schagerbrug, zaterdag 25 december 2010.

Een 22-jarige man (woonplaats nog niet bekend) is rond 23.00 uur aangehouden op de Grote Sloot op verdenking van het rijden zonder rijbewijs. Een agent zag hem rijden en wist dat de man een rijontzegging had. De man kon mee naar het bureau. Hij bleek voor de vijfde keer in twee jaar tijd te rijden zonder rijbewijs en was ook al zes keer aangehouden omdat hij met drank op reed. De auto van de man is in beslag genomen en tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Vechtpartij Roode Steen

Hoorn, zondag 26 december 2010.

Rond 2.30 uur zijn bij een kroeg aan de Roode Steen een 31-jarige man uit Zwaag en een 28-jarige man uit Hoorn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een vechtpartij. In een horecagelegenheid was het onrustig door verschillende vechtpartijtjes. Portiers vroegen de agenten naar binnen te gaan. Met zes agenten en een politiehond gingen zij naar binnen om de kroeg leeg te maken. Een agent werd door de 31-jarige man belaagd, hierop beet de politiehond hem in zijn arm. De 28-jarige man gooide een glas naar de agenten. Ook een 31-jarige vrouw uit Zwaag werd aangehouden. Zij bleek de aanleiding te zijn geweest voor de vechtpartijen. Tegen alle verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Geweld tegen politieagent

Schagen, zondag 26 decembe 2010.

Op de Loet is rond 4.00 uur een 18-jarige man uit Den Helder aangehouden. Hij beledigde agenten. Toen die hem naar achteren duwden omdat de man een dreigende houding aannam, kreeg een van de agenten een vuistslag in zijn gezicht. De agenten waren opvallend aanwezig bij een horecagelegenheid omdat het daar wat onrustig was. De man werd aangehouden en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Belediging agent

Alkmaar, zaterdag 25 december 2010.

Een 19-jarige man uit Oudorp is omstreeks 00.30 uur uur aangehouden op de Kanaalkade. Hij schold agenten uit. De man kon mee naar het bureau en kreeg daar twee bekeuringen. Een voor het uitschelden van de agenten en de ander omdat hij geen identiteitsbewijs bij zich droeg.

Hoorn, zaterdag 25 december 2010.

Rond 3.00 uur is op de Roode Steen een 17-jarige jongen uit Hoorn aangehouden. Hij schold agenten, die bezig waren met het surveilleren in het uitgaangsgebeid, uit. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt.

Huiselijk geweld

Alkmaar, vrijdag 24 december 2010.

Een 45-jarige man uit Alkmaar is rond 20.00 uur aangehouden in zijn woning. Hij wordt verdacht van het mishandelen van zijn ex-vriendin. De vrouw liep hierbij een snee in haar hand op en verwondingen in haar nek. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een huisverbod. Dit betekent dat de man tien dagen niet in of bij de woning mag komen en ook geen contact op mag nemen met zijn ex-vriendin.

Oplichten met krantenwijk

Heerhugowaard, zaterdag 25 december 2010.

Rond 13.00 uur zijn op het Rose Spierplantsoen twee jongens van 16-jaar uit Heerhugowaard aangehouden. Ze deden zich voor als de vaste bezorgers van een huis-aan-huis krant en collecteerden wegens kerst/nieuwjaar. Een bewoonsters vertrouwde dit niet omdat ze aan haar vaste krantenbezorger al geld had gegeven. Het geld dat ze bijeen hadden gesprokkeld, in totaal ongeveer 40 euro, is in beslag genomen. Tegen de jongens is proces-verbaal opgemaakt.

Doorrijder aangehouden

Wieringerwerf, vrijdag 24 december 2010.

Een 20-jarige man uit Wieringerwerf is rond 23.45 uur aangehouden. De politie werd kort daarvoor gebeld omdat op de kruising Dorsmolen-Granper Molierestraat een auto tegen een verkeersbord was gereden en daarna doorreed. De kruising lag vol met auto-onderdelen en ook de kentekenplaat. Hierop konden agenten de eigenaar van het voertuig traceren. Een vriend van de eigenaar van het voertuig bleek te hebben gereden. Ook bleek hij onder invloed van alcohol te zijn, hij had ruim vijf keer teveel gedronken. De man kon mee naar het bureau en zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Auto in brand

Sint Maartensvlotbrug, zaterdag 25 december 2010.

Op de Rembrandtlaan is rond 23.00 uur een brandende auto aantroffen. De politie houdt rekening met brandstichting en is op zoek naar getuigen die iemand gehoord of gezien hebben. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie in Schagen, tel: 0900- 8844.

Hoorn, zaterdag 25 december 2010.

Op de Oliemolen is rond 2.20 uur een auto volledig uitgebrand. De politie houdt rekening met brandstichting. Eventuele getuigen die iemand gezien hebben of iets hoorden, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Hoorn, tel: 0900 8844.

Woninginbraken

Schagen, zondag 26 december 2010.

Bij in totaal drie woningen in Schagen is ingebroken in de nacht van zaterdag 25 op zondag 26 december. Bij twee woningen aan de Populierenlaan kwamen inbrekers op dezelfde manier de woning binnen; zij forceerden van het slot van de voordeur. Alles werd overhoop gehaald. Het is nog niet bekend of de inbrekers hier buit hebben gemaakt. Ook bij een woning aan de Esdoornstraat is ingebroken. Dit gebeurde tussen vrijdag 24 december 17.00 uur en zaterdag 13.30 uur. Ook hier werd van alles overhoop gehaald. De daders zijn er met sieraden vandoor geaan. De politie is een onderzoek gestart.

Mishandeling

Den Helder, zaterdag 25 december 2010.

Op de Prins Hendriklaan is rond 5.30 uur een 20-jarige Amsterdammer mishandeld. Hij werd zonder aanleiding met een vuistslag in het gezicht geslagen. Ook zijn vriend kreeg klappen. De politie kwam erbij en hield een van de belagers aan omdat hij een agent beledigde. Op dat moment wilde het slachtoffer nog geen aangifte doen. Maar toen de agenten wegreden werd de man weer mishandeld. Een agent zag dit en overtuigde het slachtoffer ervan aangifte te doen tegen de dader. De politie stelt een onderzoek in.

Man zwaar gewond bij schietincident (extra bericht op zaterdag 25 december)

Castricum, vrijdag 24 december 2010.

Een 28-jarige man uit Amsterdam is op vrijdagavond zwaar gewond geraakt bij een schietincident op de Zeeweg. Het slachtoffer verklaarde rond 22.15 uur te zijn beroofd waarbij er ook schoten op hem zijn gelost.

Het is nog onduidelijk of de daders ook buit hebben gemaakt. Na het schietincident werd het voertuig met daarin het slachtoffer in brand gestoken. Het slachtoffer kon zichzelf uit het voertuig bevrijden en is met ernstig letsel op genomen in het ziekenhuis. De politie is direct een groot onderzoek begonnen.