Zesde editie WinterVuurplaats op landgoed 'De Reehorst'


DRIEBERGEN, 20101202 -- Van 26 t/m 29 december 2010 vindt op landgoed 'De Reehorst' de zesde editie van de WinterVuurplaats plaats. Het is een culturele gebeurtenis in de midwintertijd, waar ontmoeting, kunst en gesprek centraal staan.

Zodra je het donkere veld op landgoed 'De Reehorst' oploopt, stap je een andere wereld binnen. Aan het firmament de sterrenhemel, in de verte de lichtjes van de snelweg en op het veld een kampement van traditionele Mongoolse tenten, opgebouwd uit een hout skelet en een dikke laag vilt. Samen met de houtkachel in het midden zorgt dat ervoor dat het er binnen behaaglijk warm is. Vanaf 18 uur is iedereen welkom om binnen te stappen. Aarzel niet.

Vanaf acht uur nemen kunstenaars iedereen mee in een verbeeldingsvolle gebeurtenis die buiten op het landgoed plaats vindt. Vertrekpunt van het verhaal dat zij vertellen is 'Als op een winternacht een reiziger'. Het is een gezamenlijk work-in-progress met performance, literaire tekst en beeld, waarbij het publiek op sommige momenten uitgenodigd wordt om mee te doen.

Na afloop van de gebeurtenis komen we terug in de Ger en wordt het gesprek gestart vanuit de beleving van de gebeurtenissen. We gaan op zoek naar aanknopingspunten met actuele thema's, gedachten en eigen ervaringen. Uitwisseling, verkenning en dialoog staan centraal.
Daarna is er ruimte voor onderling gesprek, toevallige ontmoetingen, een spelletje schaak of een glas wijn bij het vuur. Voor alles wat zich voordoet.

WinterVuurplaats
Data: 26 t/m 29 december 2010, vanaf 18 uur staat de deur open...
Aanvang gebeurtenis: 20.00 uur
Kosten: ¤10,- (¤8,50 gereduceerd tarief voor jongeren tot 25 jaar, studenten en 65+)
Locatie: Landgoed De Reehorst, Hoofdstraat 8, Driebergen (naast station Driebergen-Zeist)

Kindermiddag: 28 december 14,00 tot 17.00 uur
Kosten: ¤7,50 per kind en ¤ 5,- voor begeleiders
Meer informatie: www.wintervuurplaats.nl.





Ingezonden persbericht