Ingezonden persbericht


Amsterdam, 11 november 2010

KlikKlak: Beeld- en muziektheater met toverlantaarnprojecties Kerstvakantievoorstelling voor iedereen vanaf 4 jaar

De beeld- en muziektheatervoorstelling KlikKlak neemt je mee in een magische wereld van minuscule objecten die uitvergroot tot leven komen. Oude toverlantaarns laten zien wat er allemaal leeft in alledaagse voorwerpen. KlikKlak, van Beeldend Theatergroep Lichtbende, is een beeldconcert vol kleur, vrolijkheid en spanning. 26 t/m 31 december 2010 en 2 januari 2011 om 13.00 en 14:45 uur

Op plastic flessen balanceren kleine wezens, uit de flessen stroomt water, er ontstaat een spel met golven en waterdieren. De flessen veranderen in vissen, octopussen en kwallen. De lichtbron wordt een zingend oog, het tunnellicht waarin een trein verdwijnt, een spotlicht waarin figuurtjes van knopen en draden uitbundig dansen of een maan waarin lichtvlinders verdwijnen...

De toverlantaarnvoorstelling KlikKlak van Lichtbende schept met projecties op een groot scherm een heel eigen, magische wereld. Je kunt zien hoe de spelers deze wereld laten ontstaan en hoe die met muziek en geluiden wordt opgebouwd tot een totaalspektakel waarin werkelijkheid en droom door elkaar lopen.

Lichtbende
Vanuit een fascinatie voor verrassende beelden en beeldverhalen experimenteert Beeldend Theatergroep Lichtbende (voorheen Musiscoop) al ruim tien jaar met het fenomeen licht en schaduw. De samenvloeiing van projectie en live muziek staan centraal in hun voorstellingen, die zeker niet alleen kinderen boeien.

Concept, projectiebeelden, techniek en spel: Marie Raemakers en Rob Logister Concept, muziekcompositie en muzikale uitvoering: Axel Schappert Dramaturgie van projectiebeelden: Rop Severien.
Eindregie: Jeannette van Steen.

Toegang
Prijs: kinderen ¤ 5,50; volwassenen ¤ 8,- ; groepen van 10 of meer ¤ 5,- ; Vrienden van EYE-kinderen ¤ 4,50. Na- en buitenschoolse opvang: twee kaartjes voor de prijs van één. Reserveren (aanbevolen) via 020 5891400.

KlikKlak (Nederland 2010)
Beeld- en muziektheater met toverlantaarnprojecties (zwart-wit/gekleurd) Duur: 50 minuten
Nederlands gesproken




Ingezonden persbericht