D-reizen verwacht run op zomervakanties


HOOFDDORP, 20101226 -- Reisorganisatie D-reizen is voorbereid op een ware run op zomervakanties. Ervaring leert dat er Nederlanders na de kerstdagen massaal op zoek gaan naar de zomervakantiebestemming. De maandag na de kerst blijkt het aantal boekingen ongeveer 45 procent hoger te liggen dan op een willekeurige dag in de weken ervoor.

Om de drukte die verwacht wordt goed aan te kunnen is extra personeel paraat om de reislustige Nederlanders te helpen met het boeken van de ideale vakantie. Het aantal telefoontjes en winkelbezoeken is op de eerste maandag na Kerst namelijk ongeveer 50 procent hoger dan op een willekeurige dag in de weken daarvoor. Hierop inspelend zijn de winkels van D-reizen ook maandagavond geopend. De website van D-reizen rekent op maar liefst 60 procent meer bezoeken op de eerste maandag na Kerst.

Ter inspiratie presenteert D-reizen in haar winkels en op haar website diverse top 10's. Nederlanders houden van lijstjes. Via top 10's zoals `Kindvriendelijke vliegvakanties' en `Op zoek naar rust' wordt de zoektocht naar een leuke zomervakantiebestemming nog eenvoudiger. Bovendien is daarbij meteen inzichtelijk welke accommodaties nog beschikbaar zijn. Kijk voor vakantie inspiratie op www.d-reizen.nl of bezoek een van de D-reizen winkels in de buurt.

D-reizen onderzoekt het vakantiegedrag van Nederlandse gezinnen

Zomervakanties met het hele gezin worden meestal geboekt door de vrouw in het gezin. Maar waar letten vrouwen op bij het kiezen en boeken van de langste vakantie van het jaar? Hebben de kinderen inspraak op de vakantiebestemming? Hoe komen ouders met kleine kinderen tot rust? Hoe ruimdenkend zijn Nederlandse ouders over de vakantieliefde van hun tiener? Op 29 december maakt D-reizen de resultaten bekend van een onderzoek naar het gedrag van Nederlandse gezinnen op vakantie.





D-reizen