Nieuwe politieke partij maakt zich sterk om zekerheid terug te halen


GRONINGEN, 20101226 -- De nieuwe politieke partij Conservatief Liberaal Nederland (CLN) maakt zich sterk om de economische zekerheid terug te halen. Twee belangrijke standpunten van de partij zijn een volledige hervorming van de huidige arbeidsmarkt en een compleet nieuw subsidiesysteem. Volgens het CLN is Nederland verdeeld en kan de partij zorgen voor een helende pleister op de wonden die veroorzaakt zijn door de partijen die in de afgelopen jaren aan de macht zijn geweest. Bij de komende Tweede Kamerverkiezingen moet het CLN van de Groningse partijleider Mike Tomale een rol van betekenis gaan spelen.

De conservatieve liberalen vinden dat Nederland ten onder gaat aan de progressiviteit en het sociale beleid van de afgelopen jaren. Volgens partijleider Tomale heeft het CLN een duidelijke eigen visie met sterke standpunten, waarbij centraal staat dat er voor iedereen in Nederland economische welvaart moet zijn. "Een voorwaarde is een volledige herstructurering van de arbeidsmarkt en een totaal ander subsidiebeleid", legt hij uit. "Dat moet de basis zijn van onze maatschappij. Pas zodra er een economische stabiliteit is, kunnen we ons gaan bezighouden met duurzaamheid en sociaal beleid."

Het CLN is van mening dat de verzorgingsstaat op instorten staat. Dat komt mede door een mentaliteitsprobleem bij de Nederlandse bevolking en doordat ambtenaren vaak iets té ambitieus omgaan met duur verdiend belasting geld. Juist nu moet iedereen zijn steentje gaan bijdragen aan het weer opbouwen van een sterk en stabiel land waar ook toekomst is voor een volgende generatie. Onze jeugd verdient een goede opleiding om voorbereid de maatschappij in te kunnen stappen. "Maar we moeten ook trots zijn op de ouderen, die Nederland hebben opgebouwd", vindt Tomale. "Zij moeten kunnen genieten van hun welverdiende en verzekerde rust."

De partij heeft democratie en referenda hoog op de lijst staan. In de Tweede Kamer moet meer kennis komen van mensen uit het dagelijkse leven. Door de juiste mensen op de juiste plek neer te zetten, kunnen heel wat problemen worden opgelost. "We hebben niet zoveel aan alleen maar hooggeschoolde academici die niet weten waar ze over praten", zegt Tomale. "We zijn geen populistische splinterpartij waarbij het gaat om de meeste kiezers en de meeste zetels. Het resultaat van onze inspanningen is veel belangrijker."

Conservatief Liberaal Nederland richt zich op de eerstkomende verkiezingen voor de Tweede Kamer en neemt hiervoor de tijd om een stabiele basis onder de partij te zetten. "Iedereen die in `ons Nederland' gelooft, is welkom om mee te denken én mee te werken", zegt Tomale. "Want samen kunnen we weer bouwen aan een toekomst met zekerheid, zonder het paniekvoetbal dat nu wordt gespeeld."