Politie Midden- en West Brabant

Gezamelijke persberichten Midden en West Brabant

Tilburg, 26-12-2010

Politie houdt ook met kerst toezicht op stappubliek in Breda

BREDA: De politie hield in de nacht van vrijdag 24 december op zaterdag 25 december 2010 toezicht in het horecagebied van het Bredase centrum. Naast geüniformeerde agenten te voet, zette de politie bikers op de fiets in. Het horecagebied werd, zoals gebruikelijk, tevens in de gaten gehouden door middel van cameratoezicht. Agenten hielden vijf
verdachten aan voor bezit van harddrugs (3), geen identiteitsbewijs en vernieling van een ruit. Ook in de nacht van 1e op 2e kerstdag hielden agenten een oogje in het zeil. Het uitgaanspubliek was voor een groot deel thuis gebleven. Tijdens een rustige nacht deden zich geen incidenten voor.

Broers aangehouden na bedreiging agenten

BREDA: In een woning in Breda oost heeft de politie zaterdagmiddag twee broers van 17 en 18 jaar aangehouden. Agenten gingen rond 14:30 uur naar het adres nadat een melding binnen was gekomen dat er problemen waren in een woning. De oudste van de twee bedreigde de agenten, toen deze in gesprek waren met hun moeder. De jongen is hiervoor
aangehouden. Zijn jongere broer probeerde de aanhouding te voorkomen en is eveneens gearresteerd. Het duo is in verzekering gesteld.

Routinecontrole loopt uit op arrestatie met verzet

TILBURG: Aan het Kazernehof heeft de politie zaterdagmorgen een 35-jarige inwoner van Boxtel en een 38-jarige inwoner van Tilburg aangehouden. Rond 06:30 uur zagen agenten de Tilburger in een auto rijden, waarna zij hem een stopteken gaven om hem te controleren. De man werkte niet mee aan de controle en kon zich niet legitimeren. Hierop werd hij aangehouden. Op dat moment kwam ook de 35-jarige man aanlopen. Hij bleek de eigenaar van de auto te zijn, bemoeide zich daarom met de aanhouding en beledigde daarbij de agenten. Beide verdachten zijn vervolgens gearresteerd. Het tweetal pleegde behoorlijk verzet, waarbij een agent tegen zijn hoofd werd geschopt. Agenten moesten peperspray gebruiken om het verzet te breken. Zij zijn in verzekering gesteld.

Tilburger (37) aangehouden voor poging doodslag

TILBURG: Zaterdagmorgen is aan de Spoorlaan een 37-jarige inwoner van Tilburg aangehouden. De man wordt verdacht van poging tot doodslag.

Rond 07:00 uur kreeg de politie een melding van een vechtpartij. Agenten waren snel ter plaatse en zagen de Tilburger met een slagvoorwerp lopen. Hij werd direct aangehouden. Een 35-jarige plaatsgenoot van de man stond in buurt met verwondingen aan zijn hand, been en rug. De aangehouden man bleek op de gestolen fiets van het slachtoffer te rijden. Toen deze zijn fiets terug wilde hebben ontstond een gevecht, waarbij de 37-jarige Tilburger met een schaar instak op het slachtoffer. Hij is in verzekering gesteld. Het slachtoffer heeft zich aan zijn verwondingen laten behandelen in het ziekenhuis.

Spoor in sneeuw leidt politie naar inbreker

TILBURG: Zondagmorgen heeft de politie in een schuur aan de Capucijnenstraat een 25-jarige inwoner van Rekken aangehouden. De man wordt verdacht van een woninginbraak.

Rond 05:00 uur zag een getuige dat er door twee personen werd ingebroken in een studentenwoning aan het Sint Annaplein. De politie ging met meerdere eenheden naar de plaats van de inbraak, maar toen zij aankwamen waren de inbrekers al gevlogen. Een voetspoor in de sneeuw bracht agenten op het spoor van één van de inbrekers. De man kon in de schuur aan de Capucijnenstraat, waar hij zich voor de politie verborgen hield, worden aangehouden. Hij is in verzekering gesteld. De tweede inbreker is niet meer aangetroffen en is nog voortvluchtig.

Illegale Chinees met vervalste merksieraden aangehouden

TILBURG: In een horecagelegenheid aan het Wilhelminapark is zaterdagavond een 35-jarige man uit China aangehouden. Rond 19:00 uur zagen wijkagenten de man aan een tafel zitten van het café met voor hem een aantal sieraden, waaronder horloges en armbanden. Dat was voor het tweetal een reden om de man te controleren. De Chinees kon zich niet legitimeren en bleek illegaal in Nederland te vertoeven. Het vermoeden bestaat dat de sieraden vervalst zijn. De politie heeft de goederen voor nader onderzoek in beslag genomen. De Chinees is ingesloten in een politiecel en overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie. De man is een bekende van deze politieafdeling en zal Nederland worden uitgezet.