Technische Universiteit Eindhoven

TU/e-prof tweede tijdens Nationale Wetenschapsquiz

Geplaatst: 26 december, 2010

Remco van der Hofstad is na een spannende tiebreak met astronome Marijke Haverkorn tweede geworden in de Nationale Wetenschapsquiz 2010. Remco van der Hofstad is hoogleraar kansrekening en statistiek bij de TU/e. Het team van drie wetenschappers bleek slimmer dan de drie journalisten.

V.l.n.r. Remco van der Hofstad, Marijke Haverkorn en Albert van den Berg Foto Nils Schoonhoven

De Nationale Wetenschapsquiz (NWO/VPRO) is tweede kerstdag op TV (Nederland 3) uitgezonden. Prof. Albert van den Berg, hoogleraar sensorsystemen, is de derde wetenschapper in het team. Het team van journalisten bestaat uit: BNR-presentatrice Harmke Pijpers, Vrij Nederland-journalist Harm Ede Botje en Hassnae Boazza (NRC Handelsblad en de Volkskrant).
Remco van der Hofstad over de Wetenschapsquiz: De vragen zijn lastig, bestrijken een breed scala van de wetenschap en je wordt vaak op het verkeerde been gezet.

Kijkje in de keuken
Van der Hofstad vond het leuk om een kijkje in de keuken te kunnen nemen: niet alleen in die van collega-wetenschappers uit heel andere vakgebieden, maar ook in de keuken van de televisie. De quiz is een goede reclame voor de wetenschap; er wordt echt ontzettend goed nagedacht over de vragen en over hoe bijbehorende experimenten het best in beeld kunnen worden gebracht.

Zie ook http://www.nwo.nl/quiz