Ingezonden persbericht


Smiths Food Group B.V. verandert naam in PepsiCo Nederland B.V.

Utrecht- 27 december 2010- Per vandaag is de naam 'Smiths Food Group B.V.', bekend van de zoutjes, gewijzigd in 'PepsiCo Nederland B.V.'. PepsiCo is de producent van frisdranken, ontbijtgranen, vruchtensappen en hartige tussendoortjes met bekende merken zoals Lay's, Smiths, Duyvis, Pepsi, 7-Up, Gatorade, Tropicana, Quaker en Cruesli. Het bedrijf wil met de naamswijziging eenduidigheid in de benaming krijgen. Tevens biedt dit kansen om als één bedrijf, één werkgever naar buiten te treden. Met de nieuwe naam verandert het logo en de huisstijl van het bedrijf. Ook de website www.pepsico.nl is in een nieuw jasje gestoken.

In de nieuwe vormgeving neemt PepsiCo's internationale visie 'Performance with Purpose' een belangrijke plaats in. In deze visie staan de continue verbetering en vernieuwing van producten, het bieden van een gezondere keuze door een grote variëteit in producten, het verlagen van de milieudruk, het stimuleren en inspireren van de eigen mensen en het bijdragen aan werkgelegenheid in de omgeving centraal.

Smiths Food Group werd al in 1992 onderdeel van de PepsiCo groep. In de loop der jaren zijn de marketing- en verkoopactiviteiten voor alle Food-merken van PepsiCo in Nederland samengevoegd onder Smiths Food Group. Vanaf vandaag vallen die onder de PepsiCo Nederland paraplu.

In Nederland startte PepsiCo met het produceren van frisdranken in 1946. Smiths Food Group begon eind jaren 50 met de productie van aardappelchips in Nederland en na de toevoeging van Tropicana en Quaker Cruesli werd ook het bekende Nederlandse merk Duyvis in 2006 onderdeel van de PepsiCo groep.

###

Over PepsiCo Nederland

Met bekende sterke merken als Pepsi, 7-up, Tropicana, Quaker Cruesli, Lay's, Doritos, Duyvis en Smiths staat PepsiCo in Nederland in de Top 7 van voedingsmiddelenbedrijven. In Nederland zijn er voor PepsiCo 850 mensen werkzaam. Zij werken op vier vestigingen, waaronder drie fabrieken. Voor meer informatie: www.pepsico.nl.

PepsiCo Nederland is onderdeel van de PepsiCo Groep (PEP, NYSE) die wereldwijd de meeste merken in voeding en dranken heeft. De divisies Frito-Lay, Quaker, Pepsi-Cola, Tropicana en Gatorade bieden honderden smakelijke producten waar consumenten in meer dan tweehonderd landen dagelijks van genieten. PepsiCo heeft een jaaromzet van ongeveer 60 miljard dollar. Wereldwijd worden werknemers van PepsiCo verbonden door een gezamenlijke visie op duurzame groei: Performance with Purpose.

PepsiCo wil consumenten een breed aanbod van smaakvolle producten bieden. Daarnaast wil het bedrijf de natuurlijke rijkdommen beschermen. Voor het personeel geeft PepsiCo prioriteit aan diversiteit en een werkomgeving waarin mensen zich gerespecteerd en gestimuleerd voelen. PepsiCo wil met Performance with Purpose een balans vinden tussen zakelijk succes en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Voor meer informatie: www.pepsico.com.

Voor meer informatie