Ingezonden persbericht


Fietstocht naar Moskou levert Jeugdsportfonds 25.222 euro op

Afsluiting fietstocht in eerste McDonald's restaurant van Rusland

Amsterdam, 27 december 2010 ­ Dit weekend heeft Jelle Sprée, fanatiek sporrter, het eindpunt behaald van zijn fietstocht van Utrecht naar Moskou in 35 dagen. In het eerste McDonald's restaurant van Moskou is de 3.000 kilometer lange fietstocht afgesloten met een feestelijk kerstdiner met familie en vrienden. Met deze tocht heeft hij 25.222 euro opgehaald voor het Jeugdsportfonds. Met dit bedrag kan het Jeugdsportfonds de sportcontributie betalen voor 100 kinderen, waarvan de ouders niet de financiële middelen hebben om de contributie te betalen.

'Na maanden lange voorbereiding en zelfs een training in een gekoelde container ben ik eind november vol goede moed en enthousiasme begonnen aan deze bijzondere tocht! Samen met het team heb ik veel bijzondere dingen onderweg mee gemaakt. Van een onverwachts warm onthaal van vrienden in Duitsland, tempraturen van 20 graden Celsius onder nul, tot aan bewaking in Rusland die zich afvroegen wat we hier kwamen doen op de fiets. Al met al een fantastische ervaring, die ik nooit meer zal vergeten', aldus Jelle Sprée. 'Ik vind dat alle kinderen een kans moeten krijgen om te kunnen sporten. Dat we 25.222 euro hebben opgehaald en hiermee 100 kinderen een sportkans bieden, is het uiteindelijke doel waarvoor ik het allemaal heb gedaan.', aldus Sprée.

McDonald's steunt als hoofdsponsor van het Jeugdsportfonds de unieke prestatie van Jelle Sprée en zijn begeleidingsteam. Op zijn route van Nederland naar het Rode Plein in Moskou (Rusland), hebben Jelle en zijn team bij McDonald's restaurants in Duitsland, Polen en Wit Rusland een tussenstop gemaakt. Zij werden door McDonald's warm onthaald voor een ontbijt, lunch of diner. Als partner van nationale en lokale sportinitiatieven wil McDonald's sporten en bewegen stimuleren als onderdeel van een bewuste leefstijl en steunt daarom het Jeugdsportfonds en deze unieke prestatie van Jelle Sprée.

()

Links: Jelle Sprée in het eerste McDonald's restaurant van Moskou

Over McDonald's
In Nederland heeft McDonald's 225 restaurants, die wekelijks door ruim 3 miljoen gasten worden bezocht. Meer dan 15.500 medewerkers vormen de kern van de organisatie. Het streven naar kwaliteit in alle facetten van de bedrijfsvoering staat centraal. Dit heeft McDonald's vertaald in de visie Good Food Fast. McDonald's wil iedere gast op elk gewenst moment de beste kwaliteit en een gevarieerde keuze bieden.


---