NCRV

Historisch drama Angelica over liefde, verraad en bedrog in 17e eeuws Engeland

Ingezonden door NCRV op 3 november, 2010 - 14:34 Uitzenddatum:
maandag, 27 december, 2010 - 23:00
Zender:
Nederland 2

Vanaf maandag 27 december is bij de NCRV de 4-delige Britse miniserie Angelica te zien. Angelica (originele titel Devil's Mistress) is een verhaal over liefde, verraad en bedrog, in een tijd waarin de geliefde van gisteren de vijand van morgen kon zijn.

In dit verhaal vol intrige en passie volgen we de avonturen van de uitgekookte jonge vrouw Angelica Fanshawe. Ze maakt handig gebruik van de crisis waarin het land in de 17e eeuw verkeert om haar eigen positie te verbeteren. Terwijl Engeland wordt geteisterd door een bloedige burgeroorlog, keert Angelica zich tegen het Engelse vorstenhuis, als haar jeugdliefde en eerste man, Harry Fanshawe, wordt geëxecuteerd. Ze raakt aan lager wal als ze volkomen berooid achterblijft, en in haar strijd om te overleven begaat ze zelfs een moord.

Het geluk lacht haar weer toe als ze kennis maakt met Oliver Cromwell en trouwt met zijn beste vriend, de heldhaftige revolutionair Rainsborough, een man die ze aanbidt. Als Cromwell aan de macht komt als Lord Protector, wordt Angelica zijn vertrouweling. Maar als Cromwell haar man vermoordt omdat hij Lord Protector wil blijven, wordt ze geconfronteerd met haar gedrag en moet ze de gevolgen onder ogen te zien.

Met in de hoofdrollen onder meer Andrea Riseborough (o.a. Happy-go-lucky) als Angelica, Dominic West (o.a. Star Wars, The Wire) als Oliver Cromwell en Michael Fassbender (o.a. Holby City, Inglourious Basterds) als Rainsbrough.

Programma:
Angelica
Foto:
Angelica
Angelica
Angelica
Angelica
Angelica
Angelica
Angelica
Angelica
Website:
NCRV Kostuumdrama
Meer informatie:

NCRV Communicatie, Matthijs de Bruijn, matthijs.debruijn@ncrv.nl, tel: 035-6719049

* ""