Gemeente Almelo

Resultaten tweede peiling Omnibuspanel Almelo

27 december 2010 - Eind november en begin december is de tweede enquête via het Omnibuspanel afgenomen. De twee onderwerpen in deze peiling waren kunst en cultuur en de gemeenteraad. Uit deze enquête blijkt onder meer dat het bestrijden van criminaliteit hoger op de agenda van de gemeenteraad zou moeten staan.

De vragen over cultuur gingen vooral over het bezoek aan verschillende culturele voorzieningen. Het vragenblok over de gemeenteraad ging over de bekendheid van gemeenteraadsleden, vormen van betrokkenheid bij en beïnvloeding van de besluitvorming in de gemeenteraad. Daarnaast is gevraagd welke onderwerpen de gemeenteraad met voorrang zou moeten behandelen.

Enkele resultaten

De bioscoop in Almelo wordt goed bezocht (77%) en 54% bezoekt het theater in Almelo; 43% is lid van een openbare bibliotheek; 71% kent een of meerdere raadsleden; criminaliteit is het onderwerp waarmee de gemeenteraad met voorrang aan de slag moet (opmerkelijk gezien het lage percentage onveiligheidsgevoelens) en als men behoefte heeft aan meer informatie over de gemeenteraad, gaat het vooral over de gemeenteraadsbesluiten. Verder vindt 56% dat het vertrouwen in de gemeenteraad, sinds de verkiezingen van maart 2010, gelijk is gebleven.

Het grootste deel van de panelleden kreeg de vragenlijst via internet, circa 3300 mails. Hierop kwam een respons van 75%. De 200 panelleden die niet over internet beschikken kregen een enquête per post toegezonden. Hierop reageerden 67%. De respons op de enquête is hiermee goed te noemen.

Volledige rapport

De eerste omnibuspeiling van oktober 2010 ging onder andere over de tevredenheid met de gemeentelijke organisatie. De volledige resultaten van deze enquête kunt u nalezen in de uitslagen, de tweede burgerpeiling. Daar vindt u ook de uitslagen van de eerste burgerpeiling.