Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 27-12-2010

Zes arrestaties tijdens horecatoezicht in uitgaanscentrum Breda

BREDA: De politie heeft tijdens het horecatoezicht in het
uitgaanscentrum van Breda de afgelopen nacht zes aanhoudingen verricht. De arrestaties vonden plaats tijden vechtpartijen op de Havermarkt en Reigerstraat.


* Een 19-jarige Bredanaar en een 20-jarige man uit Spijkenisse werden omstreeks 04.00 uur op de Havermarkt aangehouden omdat zij met elkaar aan het vechten waren. De 20-jarige verdachte zou daarbij de 19-jarige man tegen het lichaam geschopt hebben terwijl deze op de grond lag.

* Verder werden omstreeks 04.20 uur op de Reigerstraat nog vier stappers (18,18, 21 en 23 jaar uit Breda) gearresteerd omdat ze met elkaar aan het vechten waren. Onschuldige omstanders moesten vluchten om niet in de vechtende groep terecht te komen.

Dronken Prinsenbeker (27) rijdt tegen hek en verlaat plaats ongeval

PRINSENBEEK: Een 27-jarige man uit Prinsenbeek is vannacht, de nacht van zondag op maandag, omstreeks 01.45 uur, met zijn auto op het Moleneind tegen een hek gereden. De automobilist werd op zijn huisadres aangetroffen, hij bleek te diep in het glaasje te hebben gekeken.

De bestuurder was na het ongeval kennelijk naar huis gelopen. Via het kenteken van de auto kwamen de agenten al snel bij het huisadres van de automobilist uit. Nadat de dienders hadden aangebeld, deed een bewoner met een hoofdwond de deur open. Hij gaf direct toe dat hij net een ongeluk had gehad, hij was van plan geweest de volgende dag de politie daarover te informeren. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn. Hij werd aangehouden. Op het politiebureau bleek dat hij 590 ugl blies. Vanwege dit hoge percentage werd zijn rijbewijs ingevorderd. De bestuurder had naar eigen zeggen vanaf 20.00 uur, circa vijf flesjes bier gedronken. Hij krijgt een proces-verbaal voor rijden onder invloed en voor het verlaten van een plaats ongeval.

Arrestatie na vernieling aan auto

ZUNDERT: De politie heeft zondagmiddag omstreeks 15.20 uur op de Papierberk een 23-jarige man uit Zundert aangehouden nadat hij tegen de auto van een 23-jarige man uit Rucphen had geschopt. Kennelijk is er in een vriendengroep ruzie ontstaan over een SMS-bericht dat de verdachte verstuurd had aan de eigenaar van de auto. Hij had in het bericht iets vermeld over diens vriendin. Daarover is tussen beide mannen ruzie ontstaan. De verdachte was zo boos geworden toen hij de auto van de 23-jarige man uit Rucphen zag staan, dat hij daar een deuk in schopte. Hij heeft een boete van 150 euro gekregen. De eigenaar van de auto heeft aangifte gedaan.

Auto beschadigd door vuurwerk

BREDA: Een Volvo S80 die geparkeerd stond op de Olmenbroek is
zondagavond omstreeks 23.00 uur door zwaar vuurwerk beschadigd. De schade aan de auto is aanzienlijk. Zo stond de motorkap omhoog en waren in de voorruit diverse scheuren en sterren zichtbaar. Kennelijk hebben vandalen het vuurwerk onder de auto geplaatst en tot ontploffing gebracht. De politie heeft een aangifte van de gedupeerde eigenaar opgenomen en stelt een nader onderzoek in.

Auto gestolen bij woninginbraak

ETTEN-LEUR: Zondagavond is omstreeks 20.00 uur een woninginbraak ontdekt aan de Grutto. De inbrekers hebben het slot van de voordeur afgebroken. In de woning werden kennelijk de sleutels van de auto gevonden. Deze auto, een Ford Mondeo, met het kenteken 46HHF7 werd vanaf de oprit gestolen. Ook werd een laptop buit gemaakt.

Ook aan de Zilvermeeuw werd zondagavond in een woning ingebroken. De inbrekers hebben het slot van de achterdeur vernield. Diverse kamers zijn doorzocht. Er is onder meer een horloge gestolen.

Zondagmorgen werd een inbraak ontdekt in een bedrijfspand aan de Bredaseweg. De voordeur was met grof geweld geforceerd. Er is in elk geval een beeldscherm gestolen.

Vannacht werd ontdekt dat er was ingebroken in een parkeergarage aan de Valpoort. De dieven hebben een betaalautomaat open gebroken.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 27-12-2010 11:54 | © Regio Midden en West Brabant |