Gemeente Rotterdam

wees alert voor zakkenrollers

27 december 2010 | Advies: vul uw eigen beheerorg. in (raad voor het Centrum) | nieuwsbericht

De deelgemeente Hoogvliet, Stadstoezicht en de politie zijn vanaf gister een gezamenlijke campagne tegen zakkenrollerij gestart. afbeelding

Campagne
Het winkelcentrum `de Binnenban' wordt dagelijks door veel mensen bezocht. Daarnaast is er elke donderdag op de parkeerplaats naast het winkelcentrum ook een markt wat veel mensen trekt. Naast het winkelend publiek bezoeken ook zakkenrollers deze twee locaties.

Om het de zakkenrollers onmogelijk te maken een slag te slaan, is deze campagne gestart. Een onderdeel van deze campagne is dat de politie extra gaat surveilleren. Verder zal er gebruik worden gemaakt van zogenaamde `zakkenrollerijhandjes.' Dit is een flyer in de vorm van een hand met daarop de tekst: "Dit keer heb ik er wat ingestopt, de volgende keer kan het ook de hand van een zakkenroller zijn."

De handjes worden door Stadstoezicht en de politie bij bezoekers in de tas of jas gestopt. Hiermee wordt aangegeven dat de bezoekers vaak niet doorhebben dat hun spullen gemakkelijk zijn weg te nemen. Tot slot zijn er in samenwerking met de winkeliersvereniging posters verspreid onder de winkeliers met de tekst: "Zakkenrollers actief. Let op uw spullen!"

Wat kunt u zelf doen?
Naast de extra surveillances kunt u als burger zelf ook beter op uw hoede zijn voor zakkenrollers. Hier volgen enkele tips die u daarbij kunnen helpen:

* Sluit uw tas en houdt uw hand erop.

* Stop uw portemonnee nooit in uw achterzak.
* Verlies uw bagage nooit uit het oog.

* Wees alert op uw omgeving. Zakkenrollers werken vaak samen. Als de één u afleidt, kan een ander toeslaan.

* Gebruik stevige tassen en draag ze met de sluiting naar het lichaam toe.

* Neem niet onnodig kostbare spullen mee

* Bewaar pinpas en pincode nooit bij elkaar.