Woningcorporatie Ymere

Corporaties Ymere en Goed Wonen fuseren

27-12-2010

Woningcorporaties Ymere en Goed Wonen fuseren per 1 januari 2011. Beide corporaties gaan samen verder onder de naam Ymere. De fusie past binnen de strategie van Ymere om als regionale corporatie te opereren in de metropoolregio Amsterdam. De regio Alkmaar, Heerhugowaard en Langedijk waar Goed Wonen actief is, raakt steeds nauwer verbonden met deze metropoolregio. De fusie maakt het tevens mogelijk om verder te investeren in de volkshuisvesting in de regio Alkmaar.

De fusie is tot stand gekomen na een zorgvuldig overlegproces. Betrokken gemeentebesturen en huurdersorganisaties hebben in meerderheid positief geadviseerd over de fusie. Een speciaal opgericht platform geeft advies over de wijze waarop de fusie een verantwoorde bijdrage levert aan de volkhuisvesting in de regio.

De integratie van beide bedrijven zal vanaf 1 januari 2011 ongeveer een jaar in beslag nemen. De zichtbare gevolgen van de fusie blijven voorlopig beperkt. De vestiging van Goed Wonen met ruim 1100 woningen in Sint Pancras wordt de lokale vestiging Noord-Kennemerland. De komende periode zal de naam van Goed Wonen geleidelijk worden vervangen door Ymere.