Gemeente Haaren


Centrumplan Helvoirt: een update

Klik hier voor vergroting.
Logo dorpsontwikkelingsplan in uitvoering

In samenwerking met 't Heem en Bouwfonds Ontwikkeling hebben we de afgelopen tijd het centrumplan Helvoirt verder vormgegeven.

Graag brengen we u hiervan op de hoogte.

Ontwerp

Door de stappen die we de afgelopen maanden hebben gezet, kunnen we u begin 2011 de schetsontwerpen presenteren van het nieuwe centrum. De tekeningen voor het woonzorgservice centrum De Leyenhof, de brede school met sportzaal, de uitrukpost van de brandweer en het openbaar gebied zijn hiervoor in de maak. De verwachting is dat we deze tekeningen in februari aan de gemeenteraad voorleggen. Omdat de woningbouw veel later is gepland, laten de ontwerpen hiervan nog even op zich wachten. Gaat de gemeenteraad met de eerste schetsontwerpen akkoord, dan presenteren we deze kort daarop ook aan u. Waar en wanneer u de eerste schetsontwerpen kunt bekijken, hoort u te zijner tijd van ons. Houd daarvoor De Leije in de gaten!

Planning

Nadat het ontwerp is goedgekeurd, werken we deze verder uit en gaan we het vergunningentraject in. Daarna gaan we gefaseerd over tot de realisatie van het project. De voorlopige planning is als volgt:


- 't Heem start op de huidige locatie van zorgcentrum De Leyenhof met gefaseerde bouw van het nieuwe woonzorgservicecentrum;


- De huidige sportzaal De Wiekelaar verdwijnt en maakt plaats voor de nieuwbouw van De Leyenhof;


- Na de realisatie van de nieuwe Wiekelaar en De Leyenhof wordt de nieuwbouw van de brede school opgestart;


- Als de school haar intrek heeft genomen in het nieuwe gebouw kan de locatie aan de Kastanjelaan geschikt gemaakt worden voor de daar geplande nieuwe woningbouw;


- Tegelijkertijd wordt gewerkt aan de openbare ruimte in het centrum;


- Als laatste starten we met de uitrukpost voor de brandweer.

Voor meer informatie klik dan op Centrumplan Helvoirt?