Gemeente Halderberge


Bouwplan Busterrein Stampersgat veranderd door invloed water

Onderzoek waterhuishouding

De veranderende waterhuishouding in Stampersgat heeft gevolgen voor het bouwplan op het 'Busterrein' in Stampersgat. Het Busterrein is buitendijks gelegen en vrij nat. Om het plan voor de toekomstige bewoners en voor de directe omgeving verantwoord te realiseren, is nader onderzoek noodzakelijk. Dit leidt vrijwel zeker tot aanvullende maatregelen. Het bouwplan kan daardoor niet deze maand worden opgestart maar pas in de loop van 2011.

Voor het bouwplan aan het Busterrein in Stampersgat zou het riool moeten worden verlegd. Naar de aanpak daarvan heeft een onderzoek plaatsgevonden. Hieruit bleek dat er meer gegevens noodzakelijk zijn om de juiste maatregelen te nemen. Deze maatregelen hebben alles te maken met een goede waterhuishouding voor dit terrein in relatie met het bouwplan van Bernardus Wonen. De resultaten van het onderzoek hebben gevolgen voor het bouwplan van 24 woningen en wellicht ook voor het goedgekeurde bestemmingsplan. De gemeente en Bernardus Wonen werken hierin nauw samen.

Waterstand

Dat er veel aandacht nodig is voor een goede waterhuishouding in Stampersgat heeft met verschillende factoren te maken. Een daarvan is het waterpeil in de Dintel, dat kan fluctueren. Dit heeft weer gevolgen voor de waterstand in het te bebouwen gebied. Deze factoren worden betrokken in het vervolgonderzoek.